קוויאר חצילים צרפתי / חני הראל

לגרסה הצרפתית של סלט החצילים יש, כנהוג אצל הצרפתים, שם מפוצץ: "קוויאר". אבל אל תתנו לזה להטעות אתכם: הוא עשוי מהמרכיבים הכי פשוטים וזולים. כל זה לא אומר, כמובן, שהוא לא טעים להפליא.

מרכיבים
  • 1 חציל גדול
  • 1 עגבנייה קטנטנה ומוצקה
  • 1 בצל שאלוט קלוף וחצוי או בצל קטנטן רגיל
  • 2-1 שיני שום
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

  1. קולים את החציל כ-45 דקות על הגריל או בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהוא מתרכך. הופכים אותו באמצע זמן הקלייה. מצננים מעט.
  2. מקלפים את החציל ומניחים במסננת לכמה דקות, כדי להיפטר מנוזלים עודפים.
  3. בינתיים מקלפים את העגבנייה: חורצים בבסיסה X וחולטים כחצי דקה במים רותחים. מוציאים ומקלפים - מתחילים את הקילוף מהחתך (הקליפה תיפרד בקלות). חותכים את העגבנייה לרבעים ומוציאים ממנה את הזרעים.
  4. טוחנים את החציל והעגבנייה במעבד מזון. מוסיפים את הבצל והשום וטוחנים עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  5. מעבירים לקערית, ומתבלים בשמן הזית, מלח ופלפל. מערבבים היטב.

סלט חצילים ופלפלים קלויים / מרילין איילון

סלט נהדר שאפשר להכין בזמן שממנגלים.

מרכיבים
  • 2 חצילים
  • 2 פלפלים אדומים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אפשרות: 1/2 פלפל ירוק חריף פרוס דק

אופן ההכנה
  1. קולים את החצילים והפלפלים האדומים על הגריל במשך כ-45 דקות, עד שהם מתרככים. הופכים אותם באמצע זמן הקלייה. מצננים מעט.
  2. מוציאים את תוכן החצילים לקערה. מקלפים את הפלפלים וזורקים את הזרעים, אך שומרים את הנוזלים. קוצצים ומצרפים לחצילים יחד עם הנוזלים.
  3. מוסיפים את מיץ הלימון, השמן, מלח ופלפל, ומערבבים. מקשטים בפלפל חריף אם רוצים.

  • מתכונים נוספים של מרילין איילון – בבלוג שלה, Ma Blogeria

סלט חצילים ופלפלים מגוררים / מרילין איילון

סלט חצילים שכיף לאכול על לחם טרי.

מרכיבים
  • 2 חצילים
  • 1 פלפל אדום
  • 1 מלפפון קצוץ דק - אפשר מקולף
  • 2 שיני שום קצוצות
  • שמן זית
  • מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
  1. קולים את החצילים על הגריל במשך כ-45 דקות, עד שהם מתרככים. הופכים אותם באמצע זמן הקלייה. מצננים מעט ונותנים לנוזלים לצאת.
  2. מוציאים את בשר החצילים לקערה
  3. מגרדים את הפלפל האדום בפומפייה ומוסיפים לחצילים. מוסיפים גם את המלפפון ואת השום.
  4. מתבלים, תוך כדי ערבוב, בהרבה שמן זית ובלימון, מלח ופלפל.

  • מתכונים נוספים של מרילין איילון – בבלוג שלה, Ma Blogeria