סלט בטטה עם שום וצ'ילי מתוק

מתכון של אפרת סיאצ'י מהאתר מתכונים ב-10 דקות.

מרכיבים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • 5-4 שיני שום פרוסות
  • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף רוטב סויה
  • אפשרות: חופן בוטנים קלופים וקלויים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
  1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את קוביות הבטטה משני הצדדים, רצוי עם מכסה, עד שהן מתרככות (הבטטות מוכנות כאשר מזלג ננעץ בהן בקלות).
  2. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים 3-2 דקות נוספות, עד להזהבה.
  3. מוסיפים את רוטב הצ'ילי, רוטב הסויה, הבוטנים (אם רוצים), מלח ופלפל, ומטגנים עוד דקה, תוך ערבוב. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

סלט קינואה עם ירקות קלויים

מתכון של ענת לבל מהבלוג טעימונת – הגיגים, טיפים ומתכונים של אם מבשלת.

מרכיבים

4 מנות

  • 1 כוס קינואה
  • 3 זוקיני
  • 1 קישוא
  • 2 פלפלים צהובים
  • מלח
  • שמן זית
  • 2 שיני שום פרוסות
  • עלי טימין מ-5-4 גבעולים
  • 2 כפיות חומץ בלסמי
  • מיץ לימון
  • פלפל שחור
  • חופן אגוזים (לא חובה)
  • 8 עגבניות לחות (להשיג ברשתות השיווק) חתוכות לקוביות או לרצועות
  • 1/3 צרור כוסברה קצוץ דק

אופן ההכנה

הקינואה

  1. מרתיחים מים בסיר גדול (כמו כשמכינים פסטה). מוספים את הקינואה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות - עד שהקינואה רכה ומסביב לזרעים מופיעה מעין "טבעת" לבנה. חשוב להימנע מבישול יתר (בפעם הראשונה שבה אתם מבשלים קינואה בשיטה זו השגיחו על הסיר ובדקו מדי פעם אם הקינואה מוכנה).
  2. מסננים באמצעות מסננת צפופה.

הירקות

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. חותכים את הזוקיני והקישוא לאורך לפרוסות אחידות. חותכים את הפלפלים לרצועות. מתבלים במלח, שמן זית, שום וטימין ומערבבים היטב עם הידיים.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה את הירקות. אופים 25-20 דקות – הירקות צריכים להיות רכים, אך לא רכים מדי.
  4. מתבלים את הירקות ב-2 כפיות חומץ בלסמי וחותכים באופן גס.
  5. מוספים את הירקות לקינואה ומתבלים לפי הטעם בשמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל שחור וחומץ בלסמי.
  6. מוסיפים את האגוזים (אם רוצים), העגבניות הלחות ועלי הכוסברה ומערבבים.

פשטידת כרובית פרווה

מתכון של אפרת סיאצ'י מהאתר מתכונים ב-10 דקות.

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק

  • 400 גרם כרובית (אפשר להשתמש גם בכרובית קפואה)
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות קמח תופח
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1 כפית אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • לקישוט: פירורי לחם (לא חובה)

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות
  2. מפרקים את הכרובית לפרחים ומבשלים במים רותחים 10-5 דקות, עד שהיא מעט מתרככת. קוצצים גס ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית, ואם רוצים מפזרים מעל פירורי לחם. אופים כ-40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.

תפוחי אדמה עם עשבי תיבול ורוטב חרדל

מתכון של עידית חייט, לאשה.

מרכיבים

6-4 מנות

לתפוחי האדמה
  • ‭1 1/2‬ ק"ג תפוחי אדמה (רצוי בינוניים-קטנים, טריים ומוצקים)
  • 1 כפית מלח
  • עלים מ-1 צרור פטרוזיליה או שמיר, נקיים וקצוצים

לרוטב
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מים
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • ‭1/2-1/4‬ כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שטוחה חרדל

אופן ההכנה
  1. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת בעלת מכסה, מנערים ומניחים בצד.
  2. קולפים את תפוחי האדמה ומעבירים לסיר גדול. ממלאים מים כדי כיסוי ועוד קצת, ומוסיפים את המלח. מכסים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית-גבוהה.
  3. כאשר המים רותחים מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-10 דקות, עד ריכוך (נועצים סכין חדה בתפוחי האדמה ובודקים שהם נופלים מהסכין אך לא מתפרקים). מסננים מהמים ומעבירים לקערה.
  4. מנערים שוב את הרוטב ויוצקים אותו על תפוחי האדמה, בעודם חמים. מפזרים את עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים בעדינות.
  5. מגישים חם או פושר.

שיפודי ירקות

מתכון של אפרת סיאצ'י מהאתר מתכונים ב-10 דקות.

מרכיבים
  • ירקות לפי הטעם: פלפל אדום או ירוק, בטטה, גזר, קישוא, תפוח אדמה, בצל, חציל
  • תערובת של שמן זית וסילאן ביחס של 2 כפות שמן זית על כל כף רוטב סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס גס

אופן ההכנה
  1. חותכים את הירקות לקוביות או לפרוסות. מניחים בקערה ומתבלים.
  2. משפדים את הירקות וצולים על המנגל כ-10 דקות מכל צד, עד שהם מתרככים ומזהיבים. אפשר גם לצלות אותם במחבת פסים או בתנור שחומם ל-200 מעלות – גם כאן צולים אותם כ-10 דקות מכל צד, עד שהם מתרככים ומזהיבים.

סלט פסטה עם קרם קישואים

מתכון של רומי אטינגולד מהבלוג Romina e La Cucina.

מרכיבים

4 מנות

  • 500 גרם פסטה קצרה
  • 3 זוקיני, פרוסים לעיגולים
  • שמן זית
  • כ-1/2 כוס מים או ציר ירקות
  • 1 שן שום שלמה
  • חופן עלי בזיליקום
  • 1 כף צנוברים, קלויים קלות במחבת יבשה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה
  1. מושחים בשמן זית פרוסות של זוקיני אחד ומתבלים במלח. מחממים מחבת גריל וקולים בו את הפרוסות כ-2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות ומתרככות רק מעט. לחלופין, אפשר לקלות את הפרוסות מתחת לגריל התנור.
  2. מחממים במחבת רגילה מעט שמן זית. מוסיפים את הפרוסות משני הזוקיני הנותרים ואת שן השום ומתבלים במלח ובפלפל. מטגנים כמה דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהזוקיני מתחילים להזהיב. מוסיפים את המים (או הציר) ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-10 דקות, עד שהזוקיני מתרככים. מורידים מהאש.
  3. מעבירים את תכולת המחבת לקערה ומוסיפים את הבזיליקום (את שן השום אפשר להשאיר או להוציא, לפי הטעם). טוחנים לקרם אחיד באמצעות בלנדר מוט ומצננים לטמפרטורת החדר.
  4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לרמת עשייה אל-דנטה. מסננים ושוטפים היטב במים, כדי לעצור את הבישול.
  5. מערבבים את הפסטה עם הקרם. מוסיפים את פרוסות הזוקיני הקלויות ואת הצנוברים הקלויים ומגישים.

איך מכינים מראש?
  • את הרוטב: עד 4 ימים, ומאחסנים במקרר. את הפסטה: לא יותר מ-3 שעות מראש. שומרים את הפסטה והרוטב בנפרד ומערבבים אותם רק לפני ההגשה. לפני שמאחסנים את הפסטה כדאי להוסיף לה מעט שמן זית ולערבב, כדי שהאטריות לא יידבקו זו לזו.

סלט תפוחי אדמה בניחוח אסייתי מעודן

מתכון של עמית דונסקוי, לאשה.

מרכיבים

8 מנות

  • 16 תפוחי אדמה קטנים
  • 200 גרם שעועית ירוקה מוקפאת
  • 200 גרם שעועית לבנה מוקפאת
  • 1 כוס עלי כוסברה קצוצים
  • 2 כפות פלפל צ'ילי פרוס

לרוטב
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 2 כפות חרדל
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כפות סוכר חום
  • 4 כפות מים
  • מעט מלח

אופן ההכנה
  1. מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך. מסננים ומניחים לצינון.
  2. מבשלים את השעועית הירוקה והלבנה לפי הוראות היצרן. מניחים בצד.
  3. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת ומערבבים היטב.
  4. הרכבת הסלט: מניחים בקערה את תפוחי האדמה, שני סוגי השעועית, הכוסברה והצ'ילי. יוצקים את הרוטב, מערבבים בעדינות וממתינים כשעה לספיגת טעמים.

סלט אורז, בטטה ואגוזים ברוטב לימון כבוש

מתכון של נעמה רן, לאשה.

מרכיבים

6-4 מנות

  • ‭1/3‬ כוס אגוזי לוז
  • 1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 2 כפות שמן זית ‭
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס אורז בסמטי ‭
  • 1/4‬ כוס אורז פרא
  • 1/2 כוס מים
  • 1/3‬ כוס עירית קצוצה דק

לרוטב
  • 2 כפות לימון כבוש קצוץ דק, או מחית לימונים כבושים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף עלי טימין
  • מלח (אם צריך)
  • מעט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מפזרים את האגוזים בתבנית וקולים אותם 5-3 דקות, עד שהם משחימים מעט ומפיצים ריח (חשוב להשגיח עליהם בזמן הקלייה, כדי שלא יישרפו). מוציאים את האגוזים מהתנור, אך לא מכבים אותו. מעבירים אותם למגש או צלחת גדולה ומניחים להם להצטנן בזמן שממשיכים בהכנות.
  3. שמים בקערה את קוביות הבטטה ושמן הזית ומערבבים. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים בה את קוביות הבטטה. אופים כ-30 דקות, עד שהקוביות רכות ושחומות.
  4. בזמן שהבטטות בתנור מבשלים את שני סוגי האורז. האורז הבסמטי: ממלאים סיר בכוס מים וחצי, מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז הבסמטי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים כ-20 דקות, עד שהמים נספגים באורז והוא רך. אורז הפרא: ממלאים סיר קטן בחצי כוס מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את אורז הפרא, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה, עד שהמים נספגים והאורז מוכן לאכילה. אם לא נותרו בסיר מים והאורז עדיין לא מבושל, מוסיפים מעט מים וממשיכים לבשל.
  5. שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערית וטורפים.
  6. שמים בקערה את שני סוגי האורז. מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומצננים.
  7. קוצצים גס את האגוזים הקלויים. מוסיפים אותם לקערת האורז יחד עם הבטטה והעירית, מערבבים ומגישים.