מרכיבים
6-4 מנות
- 2 כוסות עדשים שחורות או ירוקות
- 1 דלעת ערמונים (או דלורית), קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
- 1/2 כפית קינמון
- שמן זית
- 1 בצל סגול חתוך דק או בצל ירוק קצוץ
- מיץ מלימון אחד
- 3 כפות שבבי שקדים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית שטוחה כמון
- אפשרות: 2 כפות חמוציות
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- משרים את העדשים במים במשך 8-4 שעות. מסננים.
- מבשלים את העדשים במים רותחים כ-20 דקות, עד שהן מתרככות – אבל לא יותר מדי. שוטפים ומסננים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים בקערה את דלעת הערמונים, 1/4 כפית מהקינמון, מלח גס ו-2 כפות שמן זית. משטחים את קוביות דלעת הערמונים בתבנית ואופים עד שהן מתרככות ומזהיבות .מצננים מעט.
- מערבבים בקערה את העדשים עם דלעת הערמונים ושאר מרכיבי הסלט. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג