מרכיבים

4 מנות תוספת או 2 מנות גדולות

לסלט
  • 400 גרם (קצת פחות מ-3 כוסות) בורגול
  • 3 מלפפונים
  • 2 עגבניות
  • 1/2 בצל
  • 1 צרור נענע
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • 120 גרם (3/4 כוס) תערובת פירות יבשים
  • 2 כפות גרם פיסטוקים גרוסים

לוויניגרט הרימונים
  • 200 מ"ל (3/4 כוס ועוד 1 כף) שמן זית
  • 160 מ"ל (2/3 כוס) רכז רימונים
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) מיץ לימון
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) חומץ
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. משרים את הבורגול במים רותחים במשך 15-10 דקות, עד שהוא מתרכך. מסננים.
  2. קוצצים את הירקות לקוביות בגודל בינוני, ואת עשבי התיבול דק.
  3. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט, למעט הפיסטוק.
  4. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב.
  5. יוצקים את הרוטב על הסלט ומקשטים בפיסטוק הטחון. מגישים מיד.

  • שף גיל גלר אחראי על התפריט בפאב ארץ עיר בתל אביב