למדנו כבר שירקות טריים - ללא בישול, חליטה, הרתחה או וידוא הריגה - הם מהמשובחים ביותר. בחיפושינו באינטרנט למציאת סלט הברוקולי המושלם נתקלנו במתכון הזה בבלוג Smitten Kitchen, ומשם היתה קצרה הדרך לסלט יפהפה ופריך עם רוטב מיוחד.

  • עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

  • 2 חבילות ברוקולי במשקל 400-350 גרם כל אחת
  • 1/2 כוס צנוברים או שקדים פרוסים, קלויים במחבת יבשה
  • 1/2 כוס חמוציות מיובשות חתוכות גס

לרוטב
  • 1/2 כוס יוגורט (רצוי מחלב כבשים)
  • 1/2 כוס מיונז
  • 2 כפות חומץ לבן (אני משתמשת בחומץ אורז)
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 בצל סגול קטן או 1 שאלוט, חתוך לקוביות קטנות

אופן ההכנה

  1. שוטפים את הברוקולי וקוטמים קצת את הגבעולים. פורסים את הגבעולים שנשארו דק-דק, וכשמגיעים לתפרחת מפרקים לתפרחות קטנות. את התפרחות הגדולות יותר יש לפרוס לאורך, כך שבכל פרוסה יהיו גבעול קטן ותפרחת (כמו בתמונה).
  2. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
  3. שמים בקערה גדולה את הברוקולי, הצנוברים והחמוציות ומערבבים. מוסיפים את הרוטב ומערבבים שוב. מגישים מיד או שומרים במקרר.