ריבועי שוקולד, בוטנים ושקדים

מרכיבים

כ-60 ריבועים בתבנית 22X32 ס"מ

לשכבת השוקולד-בוטנים

  • ‭2 1/2‬ כוסות (250 גרם) בוטנים לא מלוחים, גרוסים
  • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 כפות שמנת מתוקה

לשכבת השקדים

  • 3 כוסות (300 גרם) שקדים מולבנים, גרוסים
  • ‭1 1/4‬ כוסות (250 גרם) סוכר
  • ‭1/3‬ כוס (80 מ"ל) מיץ לימון, סחוט טרי

אופן ההכנה

שכבת השוקולד-בוטנים

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מפזרים את הבוטנים בתבנית תנור וקולים אותם כ-10 דקות, עד שהם מזהיבים.
  2. מרפדים תבנית בגודל 22X32 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים אותו.
  3. שמים בסיר את השוקולד, החמאה והסוכר, וממיסים על להבה נמוכה, תוך בחישה מפעם לפעם, עד שנוצר קרם אחיד. מוסיפים את השמנת ומערבבים. מוסיפים את הבוטנים הקלויים, מערבבים כדקה נוספת ומסירים מהכיריים.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ומורחים לשכבה אחידה.

שכבת השקדים

  1. שמים בסיר את השקדים, הסוכר ומיץ הלימון ומחממים על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת אחידה.
  2. יוצקים את התערובת על שכבת השוקולד ומיישרים. מכסים ומאחסנים במקרר כשעה.
  3. חותכים לריבועים בגודל ‭3-2.5‬ ס"מ ומגישים (אפשר לשמור את הריבועים במקרר עד שבועיים).

גלילי מרציפן ופרג

מרכיבים

20 יחידות

  • ‭2/3‬ כוס (160 מ"ל) חלב
  • 35 גרם חמאה
  • ‭1/2‬ כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 200 גרם פרג טחון טרי
  • ‭1/2‬ כוס (50 גרם) שקדים טחונים
  • אבקת סוכר לרידוד
  • 200 גרם מרציפן גולמי
  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

אופן ההכנה
  1. שמים בסיר את החלב, החמאה, הסוכר וסוכר הווניל, ומחממים תוך בחישה עד שהחמאה והסוכר נמסים.
  2. מביאים לרתיחה, מוסיפים מיד את הפרג ומערבבים. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומערבבים דקה נוספת. מסירים את הסיר מהכיריים, מוסיפים את השקדים ומערבבים. מניחים לצינון מלא ומאחסנים במקרר שעה לפחות.
  3. מפזרים על משטח עבודה מעט אבקת סוכר. מחלקים את המרציפן לשניים, ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 2 מ"מ, באורך 30 ס"מ וברוחב כ-4 ס"מ.
  4. יוצרים מתערובת הפרג גלילים בעובי ובאורך אצבע, ומניחים אותם לאורך רצועות המרציפן, קרוב לשוליים. מהדקים את אצבעות הפרג זו לזו, כך שייווצר גליל אחד ארוך.
  5. מגלגלים כל מלבן מרציפן, מעל אצבעות הפרג, לגליל ארוך ודק. חותכים לקטעים באורך 3 ס"מ.
  6. מרפדים מגש בנייר אפיה. שמים את השוקולד בכלי מתאים וממיסים במיקרוגל לקרם חלק (לחלופין, עושים זאת בסיר אדים כפול, "באן מרי‭"). טובלים את שני הקצוות של כל גליל בשוקולד, ומניחים על המגש.
  7. מאחסנים במקרר 30 דקות לפחות (ועד 5 ימים) לפני ההגשה.

פאדג' שוקולד לבן עם פיסטוקים

מרכיבים

כ-60 ריבועים בתבנית חד־פעמית בגודל ‭32X22‬ ס"מ

  • 350 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • 1 פחית (400 מ"ל) חלב מרוכז
  • ‭1 1/2‬ כוסות (300 גרם) סוכר
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • 1 כוס (100 גרם) פיסטוקים קלופים (לא קלויים)

אופן ההכנה
  1. משמנים מעט את התבנית. מניחים את השוקולד הלבן בקערה.
  2. שמים בסיר את החלב המרוכז, הסוכר והמלח, ומחממים תוך בחישה מתמדת על להבה בינונית עד רתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות.
  3. יוצקים את הנוזל הסמיך על השוקולד שבקערה ומערבבים לקרם אחיד. מוסיפים את הפיסטוקים, מערבבים ומעבירים לתבנית. מיישרים לשכבה אחידה.
  4. מצננים לטמפרטורת החדר ומאחסנים במקרר שעתיים.
  5. חותכים את שולי התבנית, כדי להקל על החיתוך, וחותכים לקוביות בגודל כ־‭2.5‬ ס"מ (את הריבועים החתוכים אפשר לשמור במקרר עד שבוע). מסדרים בצלחת הגשה ומגישים.