קובה לפסח מקמח מצה
מתכון של יעל אזולוס מטבריה.
מרכיביםכ-24 יחידות
למלית- שמן לטיגון הבצל (רצוי שמן זית)
- 3 בצלים גדולים למדי, קצוצים
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 1 כפית אגוז מוסקט טחון
- 500 גרם (3/4 3 כוסות ועוד 1 כף) קמח מצה
- 3 כפות שמן
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 1 כפית מלח
- כ-4 כוסות מים
- שמן לטיגון עמוק
- מחממים שמן במחבת עמוקה או בסיר שטוח ומטגנים את בו הבצל עד שהוא הופך לרך ושקוף.
- מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן, תוך ערבוב והפרדת פירורי הבשר במזלג, עד שהבשר הופך לכהה.
- מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומורידים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- מערבבים את קמח המצה, השמן והתבלינים. ממשיכים לערבב ומוסיפים בהדרגה מים, עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה.
- בעזרת ידיים רטובות יוצרים מהבצק כדורים בגודל לימון קטן. אם הבצק מתייבש בזמן העבודה, אפשר להוסיף לו מדי פעם כפית מים וללוש.
- משטחים כל כדור בכף היד, ממלאים בכפית גדושה מהמלית וסוגרים לכדור (אפשר גם ליצור קובה מוארכים).
- מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים בו את הכדורים הממולאים עד שהם מזהיבים.
עוגיות גבינה מלוחות ללא גלוטן
עוגיות גבינה מלוחות ללא גלוטן (צילום: אסנת לסטר)
- 250 גרם (2 כוסות) קמח תפוחי אדמה
- 1 כפית גדושה אבקת אפייה
- 250 גרם גבינה לבנה (כל סוג שאוהבים)
- 1 ביצה
- 200 גרם חמאה מומסת
- 150 גרם גבינה בולגרית מגוררת
- 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מערבבים את כל המרכיבים לבצק רך ואחיד.
- קורצים מהבצק כדורים ומניחים אותם בתבנית. אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
- אפשר לאפות את הבצק בתבניות שקעים משומנות, וכך יתקבלו לחמניות גבינה.
- את קמח תפוחי האדמה אפשר להחליף בקמח מצה או בקמח תופח לפסח. אם משתמשים בקמח תופח, משמיטים מהמתכון את אבקת האפייה.
קציצות פרסה (כרשה)
קציצות כרשה (צילום: אסנת לסטר)
שימו לב שיש לקרר את תערובת הירקות במשך כמה שעות.
מרכיבים- 6 כרשים גדולות (החלק הלבן בלבד)
- 4 תפוחי אדמה
- מים ומלח לבישול הירקות
- 500 גרם בשר בקר טחון
- כמה כפות שמן זית לטיגון הבשר
- מלח
- פלפל שחור טחון
- 200 גרם (1/2 1 כוסות) קמח מצה לציפוי הקציצות
- 2 ביצים טרופות לציפוי הקציצות
- שמן לטיגון עמוק
- חותכים את גבעולי הכרשה לפרוסות באורך של כ-5 ס"מ. מבשלים אותם במים רותחים עם כף מלח במשך כ-20 דקות, עד שהם מתרככים.
- מבשלים את תפוחי האדמה בנפרד במים רותחים ומלח, עד שהם מתרככים.
- מסננים את הירקות מהנוזלים ומקררים במקרר במשך כמה שעות.
- טוחנים את תפוחי האדמה והכרשה במטחנת בשר ומערבבים (חשוב שהטחינה תהיה במטחנת בשר, כדי שהמרקם יהיה מעט גס).
- מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את הבשר הטחון, תוך ערבוב והפרדת פירורי הבשר במזלג, עד שהבשר משנה את צבעו. מורידים מהאש ומוסיפים לתערובת הירקות הטחונים.
- מתבלים את התערובת במלח ופלפל שחור, מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות.
- יוצרים מהתערובת קציצות, מצפים אותן בקמח מצה ואחר כך בביצה טרופה. מטגנים בשמן עמוק חם, עד להזהבה.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע