קדרת בשר ביין לבן וירקות / אינס שילת ינאי

באהבה ובסיר זה אותו הדבר: יש דברים שצריכים להתבשל על אש קטנה, עד שיודעים שזה מוכן ושכל הציפייה הייתה שווה. וזה בדיוק מה שקורה עם הקדרה הזאת.

מרכיבים
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 ענפי טימין
  • 1 בצל סגול חתוך לקוביות גסות
  • 1/2 ק"ג בשר לצלי, חתוך לקוביות (אנחנו השתמשנו בכתף עגל(
  • 1 שורש פטרוזיליה חתוך לרצועות דקות או לקוביות קטנות
  • 2 גזרים חתוכים לפרוסות עבות
  • 1 כרשה חתוכה לפרוסות
  • 1 לפת חתוכה לקוביות גסות
  • 6 שיני שום שלמות
  • 1 כפית קימל טחון
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
  • אפשרות: 1 פלפל צ'ילי קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 2 כוסות מים
  • 1 שקית ערמונים מוכנים לאכילה

אופן ההכנה
  1. מחממים את שמן הזית בסיר עמוק עם תחתית עבה. מוסיפים את הטימין הבצל ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים כמה דקות, תוך בחישה מדי פעם, עד שהוא משחים ונאטם מכל הצדדים.
  2. מוציאים את הבשר לצלחת בעזרת כף, ומוסיפים לסיר את שאר הירקות ואת התבלינים. מטגנים תוך בחישה כ-5 דקות, מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את היין ואת המים. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים כשעה על אש נמוכה, עד שהבשר מתרכך.
  3. מוסיפים את הערמונים ועוד מים אם צריך, ומבשלים כ-40 דקות נוספות.
  4. מגישים חם, לצד אורז וסלט ירקות טרי.

>> עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

קדרת אסאדו וכתף בקר עם ירקות שורש / אולגה טוכשר

תבשיל קדרה שיכול להיות הכוכב של כל שולחן חג. ההכנה לא דורשת הרבה מאמץ - ההשקעה העיקרית בקילוף הירקות וחיתוכם – צריך רק סבלנות (שמשתלמת) כדי לחכות לסוף הבישול האטי.

מרכיבים

8-6 מנות

  • 3 תפוחי אדמה
  • 2 בטטות
  • 3 גזרים
  • 2 שורשי סלרי גדולים
  • 2 שורשי פטרוזיליה קטנים
  • 5-4 בצלצלים לבנים
  • 5-4 בצלצלים אדומים
  • 1 ראש שום, מפורק לשיניים
  • 1 ק"ג נתח אסאדו (שפונדרה), חתוך לקוביות גדולות
  • 500 גרם נתח כתף בקר, חתוך לקוביות גדולות
  • מעט קמח תפוחי אדמה לקימוח הבשר
  • 3-2 כפות שמן לטיגון
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 1/2 3 כוסות ציר עוף או מים
  • 2 כפיות גדושות מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה אדומה
  • 1 כפית כמון
  • 15-10 גרגירי פלפל שחור
  • 4-3 עלי דפנה
  • להגשה: פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. מקלפים את כל הירקות. חותכים אותם גס, למעט הבצלצלים ושיני השום.
  2. מקמחים את נתחי הבשר ומנערים את עודפי הקמח. מחממים את השמן על אש גבוהה במחבת רחבה וכבדה שיכולה להיכנס לתנור. מוסיפים את נתחי הבשר וצורבים אותם קצרות מכל הצדדים, כדי "לסגור" אותם. מוציאים לקערה.
  3. מוסיפים למחבת את הירקות ומקפיצים כמה דקות, עד שהם מעט מתרככים. מוסיפים את היין, מערבבים ומבשלים כ-10 דקות.
  4. בינתיים שמים בסיר קטן את ציר העוף (או המים) ואת התבלינים ומביאים לרתיחה על אש בינונית.
  5. מחזירים את הבשר למחבת עם הירקות והיין, מוסיפים את ציר העוף המתובל, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  6. מכסים את המחבת ומכניסים לשעתיים-שלוש לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות (לחלופין, אפשר להמשיך לבשל את המנה שעתיים שלוש על אש נמוכה, אך לטעמי התוצאה בתנור יותר טעימה).
  7. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.

>> עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג