נשיקות נוטלה / אולגה טוכשר

הנשיקות האלה מוכנות בקלי קלות - כל מה שתצטרכו זה כמה חלבונים, סוכר, נוטלה, מיקסר, קצת סבלנות והרבה משמעת עצמית לא לגמור את חומרי הגלם עוד לפני שהם הופכים למרנג. לצערי, אוצר המילים שלי לא עשיר מספיק כדי לתאר את הריח שממלא את כל הבית בזמן האפייה.

במתכון המקורי, שהופיע בבלוג Cream Puffs in Venice, משתמשים באבקת סוכר. אני קלטתי את זה קצת מאוחר מדי, אבל על אף שהשתמשתי בסוכר רגיל הנשיקות יצאו מעולות.

מרכיבים

20-15 נשיקות

  • 3 ביצים בגודל L
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס + 1 כף אבקת סוכר או סוכר רגיל
  • 1/4 כוס נוטלה

אופן ההכנה
  1. מפרידים את הביצים. חשוב שחלקיקים של חלמון לא יתערבבו בחלבונים, כי זה יפגע מאוד בהקצפה.
  2. מעבירים את החלבונים לקערת מיקסר נקייה משומנים ויבשה לחלוטין. מוסיפים קורט מלח ומתחילים להקציף. ברגע שנוצר קצף רך, מתחילים להוסיף את הסוכר באופן הדרגתי – כמה כפיות בכל פעם.
  3. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף מאוד יציב, כזה שנוצרים בו "שפיצים" כשמרימים ממנו את המקצף.
  4. מחממים תנור ל-90 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  5. מחממים את הנוטלה כמה שניות במיקרוגל כדי שתהיה קצת יותר נוזלית. מעבירים לקערה עם קצף הביצים ומקפלים באמצעות מרית בכמה תנועות בודדות, כדי לא לפגוע במראה השיש שנוצר.
  6. מסדרים בתבנית תלוליות מהמרנג – אפשר בעזרת שק זילוף ואפשר עם שתי כפות. משאירים מרווחים בין התלוליות.
  7. אופים 60-45 דקות, עד שהנשיקות מתנתקות בקלות מנייר האפייה וכשמקישים עליהן הן משמיעות צליל חלול. חשוב לא לפתוח את התנור באמצע האפייה.
  8. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום.

גיוון

  • אפשר למרוח את העוגיות בריבת חלב או בממרח שוקולד ולהצמיד אותן זו לזו, כדי לקבל עוגיות סנדוויץ' מיוחדות.

עוגיות שקדים מ-3 מרכיבים / סיון שטרנבך ורונה קובו

העוגיות האלה הן פתרון אידיאלי לשומרי משקל, שומרי גלוטן ושומרי ראש (סתם). אלה עוגיות פריכות, קלילות, לא מתוקות ולא שמנות.

חשוב מאוד להמתין עד שהסוכר יימס לפני שמסדרים אותן בתבנית – כך הן ייצאו מבריקות וללא גרגירי סוכר. חשוב לא פחות לא להוסיף עוד חלבון כי נדמה לכם שזה לא ייתפס. זה יהיה בסדר, סיון יודעת מה היא עושה - אז לא להתחכם אם אתם לא רוצים חביתת חלבונים סביב כל עוגייה.

מרכיבים
  • 3 כוסות שקדים מולבנים פרוסים
  • 2 חלבונים גדולים
  • 2 כפות סוכר

אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומניחים בצד עד שכל הסוכר נמס (זה בסדר להשאיר את התערובת בקירור כמה שעות).
  2. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  3. בעזרת כף, עורמים בתבנית ערימות די שטוחות מתערובת השקדים.
  4. בעזרת כף מתערובת השקדים על תבנית מכוסה בנייר אפייה (גם אם נראה לכם בשלב זה שהשקדים לא יידבקו, אל תדאגו - הם יידבקו והעוגיות ייצאו יבשות ופריכות).
  5. אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות משתזפות היטב. מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר ולהתקשות.

  • מתכונים נוספים של סיון שטרנבך ורונה קובו – בבלוג שלהן, המטבח של סיון

עוגיות שוקולד צ'יפס / אפרת סיאצ'י

עוגיות שוקולד צ'יפס פריכות, ממכרות - וכשרות לפסח, כמובן.

מרכיבים

12-10 עוגיות

  • 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 3 כפות גדושות קמח מצה
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 50 גרם חמאה רכה או מחמאה רכה
  • 1/3 כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה
  • מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • מערבבים את כל המרכיבים בקערה, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. אם הבצק פירורי, מרטיבים את הידיים וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
  • יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר 3-2 ס"מ ומשטחים לעוגיות עגולות.
  • מניחים בתבנית ואופים 17-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
  • מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני ההגשה.

עוגיות שקדים, לימון ושוקולד לבן / אורלי חרמש

גם כשלא משתמשים בקמח, אין סיבה להתפשר על איכות וטעם המתוקים והקינוחים. להפך: לדעתי, רוב התחליפים לקמח, כמו אגוזים ושקדים, דווקא משדרגים את המנה. והעוגיות האלה הן הוכחה מצוינת לכך.

מרכיבים

50-40 עוגיות

  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר
  • קליפה מגוררת מלימון בינוני
  • גרגירים מ-1 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל איכותית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1/2 3 כוסות (280 גרם) שקדים טחונים (אני מעדיפה להשתמש בשקדים טחונים בקליפתם, זה מוסיף טעם וגם קצת צבע)
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
  • לציפוי: 1 כוס שקדים פרוסים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. שמים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר, קליפת הלימון, הווניל והמלח, ומקציפים במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את השקדים הטחונים ואבקת האפייה. מוסיפים גם את השוקולד הלבן ומערבלים עד שהוא מתפזר בתערובת באופן אחיד.
  4. מפזרים את השקדים הפרוסים בצלחת שטוחה. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר כ-3 ס"מ, מגלגלים בשקדים הפרוסים ומעבירים לתבנית (שומרים על רווחים בין העוגיות, כי הן יתפחו מעט באפייה). אם רוצים עוגיות יותר שטוחות, משטחים קצת את הכדורים.
  5. אופים 20-15 דקות (או מעט יותר, תלוי בתנור שלכם), עד ששולי העוגיות מזהיבים אך הן עדיין רכות במרכזן. מצננים לגמרי לפני שמעבירים אותן לכלי סגור.

  • מתכונים נוספים של אורלי חרמש – בבלוג שלה, brown sugar

עוגיות מרציפן / אולגה טוכשר

ראו הוזהרתם: העוגיות האלה לא סתם טעימות – הן ממכרות! וגם פשוטות מאוד להכנה

מרכיבים

כ-80 עוגיות קטנות

  • 300 גרם מרציפן
  • 4 חלבונים
  • 200 גרם שקדים טחונים
  • 150 גרם (1/4 1 כוסות) אבקת סוכר
  • קליפה מגוררת מתפוז או לימון אחד (אם לא אוהבים, אפשר להשמיט או להחליף בקינמון או הל)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-120 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את העוגיות גם במיקסר ידני או בערבוב עם כף). מערבבים את המרציפן עם החלבונים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה מוסיפים לקערה גם את השקדים הטחונים, אבקת הסוכר ולבסוף את קליפת התפוז או הלימון. ממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה
  4. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פיה חלקה (אם אין לכם שקית זילוף, השתמשו בשקית ניילון חזקה וחתכו את אחת הפינות שלה). מזליפים בתבנית תלוליות בקוטר 3-2 ס"מ.
  5. אופים כ-25 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ויבשות למגע. הן לא אמורות להיות שחומות.
  6. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום.

עוגיות שוקולד ואגוזים ללא קמח / אפרת סיאצ'י

העוגיות האלה כל כך טעימות, שתמשיכו להכין אותן גם אחרי פסח.

מרכיבים

כ-10 עוגיות

  • 1 חלבון
  • 2 כפות גדושות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות גדושות אבקת קקאו
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים
  • 1/4 כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה את החלבון, הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים כדקה באמצעות מטרפה, עד לקבלת תערובת לבנה ותפוחה.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומעט נוזלית ודביקה.
  4. בעזרת כפית, מניחים בתבנית במרווחים כדורים מהתערובת, ומשטחים מעט בעזרת גב הכפית.
  5. אופים 13-12 דקות, עד שהעוגיות מעט מזהיבות. מוציאים ומצננים לחלוטין (העוגיות יוצאות רכות מהתנור והופכות לפריכות לאחר צינון).
  6. מומלץ להגיש את העוגיות ביום שבו הוכנו – אז הן במיטבן.