המתכונים באדיבות האתר בישולים של "אסם".

עוגת פאדג' שוקולד כשרה לפסח

זוהי עוגה שנאפת בשיטת ה"באן מארי", כלומר עם אמבט מים בתחתית התנור – טכניקה המאפשרת לעוגה להישאר רכה ונימוחה. מומלץ לקרר את העוגה לפני ההגשה, ולאחר מכן לקשט ולהגיש.

מרכיבים

2 תבניות אינגליש קייק

לעוגה
  • 270 גרם שוקולד מריר
  • 270 גרם חמאה
  • 8 ביצים מופרדות
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) חלב
  • 3/4 כוס (95 גרם) קמח תופח כשר לפסח
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר

לקישוט
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה
  1. ממיסים יחד את השוקולד והחמאה במיקרוגל או בסיר. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. מצננים מעט את תערובת השוקולד.
  3. מקציפים במהירות בינונית את החלמונים, החלב והקמח עד לקבלת תערובת סמיכה וחלקה. ממשיכים להקציף ויוצקים פנימה באטיות את תערובת השוקולד. מקציפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. מנקים היטב את המקצפים בסבון ובמים (שאריות חלמונים יפגעו בהקצפת החלבונים). מקציפים בקערה נקייה את החלבונים והסוכר לקצף יציב ומבריק, אך לא קשה מדי. הימנעו מלהקציף את החלבונים והסוכר יותר מדי, כי בזמן האפייה התערובת תעלה הרבה והעוגה לא תשמור על גובהה בסיום האפייה.
  5. מקפלים את הקצף לתוך תערובת החלמונים והשוקולד.
  6. יוצקים את התערובת לתבניות. מניחים את התבניות בתבנית גדולה יותר ובעלת דפנות גבוהות. יוצקים לתבנית מים עד לכ-1/2 עד 3/4 מגובה התבניות הקטנות.
  7. אופים 45-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  8. מצננים את העוגות היטב, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.
  9. לפני ההגשה מקשטים את העוגות: שמים את השמנת בסיר קטן ומביאים לרתיחה. יוצקים את השמנת החמה על השוקולד, מחכים כדקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מצננים כשעה, יוצקים על העוגות הקרות ומגישים.

עוגת פרג ותפוחים כשרה לפסח

אמנם הפרג מזוהה יותר מכל עם חג הפורים, אבל זה ממש לא אומר שאי אפשר ליהנות ממנו בשאר השנה. השילוב שלו עם תפוחי עץ יוצר עוגה מסקרנת, שלא תוכלו להפסיק לנשנש ו"ליישר".

מרכיבים

תבנית בגודל 20X20 ס"מ ובגובה 5 ס"מ

  • 150 גרם חמאה רכה
  • 180 גרם (1 כוס פחות 1 כף) סוכר
  • 5 ביצים
  • 1/2 כוס (65 גרם) קמח תופח כשר לפסח
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • עוד 180 גרם (1 כוס פחות 1 כף) סוכר
  • 2 כוסות (180 גרם) פרג טחון
  • 2 תפוחי עץ בינוניים מזן גרני סמית, קלופים ומגוררים

אופן ההכנה
  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את העוגה גם עם מיקסר ידני). מערבלים את החמאה ו-180 גרם סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  2. ממשיכים להקציף ומוסיפים בהדרגה את החלמונים ותמצית הווניל. מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מקציפים בקערה נקייה את החלבונים עם 180 גרם סוכר לקצף יציב, אך לא נוקשה.
  4. מקפלים את קציפת החלבונים לתערובת החמאה והחלמונים. לאחר מכן מקפלים פנימה גם את הקמח התופח והפרג הטחון, ולבסוף גם את תפוחי העץ המגוררים.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

גיוון
  • לאחר שהעוגה מתקררת אפשר להפוך אותה על צלחת הגשה ולצפות בשוקולד מומס (כמו במתכון הקודם).

עוגות פבלובה אישיות

איך נשמע לכם השילוב של מרנג, קרם וניל, רוטב פירות אקזוטיים ומיץ פסיפלורה? לי זה נשמע כמו כל מה שאפשר לבקש בקינוח חגיגי, צבעוני וכייפי במיוחד.

מרכיבים

למרנג
  • 4 חלבונים
  • 160 גרם (3/4 כוס ועוד 1 כף) סוכר
  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר מנופה
  • עוד מעט אבקת סוכר לבזיקה

לקרם הווניל

  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) חלב
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

לרוטב הפירות האקזוטיים
  • 1 אננס מקולף ללא הליבה או 1 מנגו מקולף ללא הגלעין (בהתאם לעונה)
  • מיץ מ-2 פסיפלורות, מסונן מגרעינים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מיץ אשכוליות

לקישוט
  • 2 אננסים או 3 מנגו בינוניים (בהתאם לעונה), קלופים וקצוצים לקוביות קטנות, רצוי בגודל של לא יותר מ-1X1 ס"מ

אופן ההכנה

המרנג
  1. מחממים תנור ל-135 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מקציפים את החלבונים במהירות בינונית עד לקבלת קצף לבן ורך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את אבקת הסוכר המנופה לתוך הקצף.
  3. מזלפים בתנית עיגולי מרנג בקוטר 5 ס"מ. בוזקים עליהם מעט אבקת סוכר ואופים כ-35 דקות, עד שהמרנגים מתקשים מבחוץ אך עדיין רכים מבפנים.
  4. מצננים את המרנגים ומקפיאים אותם בכלי אטום או כשהם עטופים היטב בניילון נצמד.

קרם הווניל
  1. שמים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג. מקציפים מיד במהירות בינונית במשך 3-2 דקות, עד לקבלת קצף יציב.

ההרכבה
  1. טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הרוטב, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מניחים מרנג במרכז כל צלחת הגשה. מניחים על המרנג קוביות פרי ומזלפים מעל קרם וניל.
  3. מקשטים את הצלחת ברוטב ובקוביות פרי ומגישים מיד.