אם יש משהו שאני ממש אוהבת, זה אוכל מתוק. וחריף. אבל גם עדין בטעמים. זה נשמע אולי כמו איחוד בלתי אפשרי, אבל מתברר שלעתים הוא מצליח - וכשזה קורה, כמו במקרה של העוף שלפניכם, זה הכי טעים שיש.

כבר שנים שאחת השריטות שלי היא להזמין נתחי עוף בדבש בדוכני ג'אנק של אוכל אסייתי. בדקה הראשונה הם מעולים – מתוקים, שמנמנים וקצת דביקים בזכות הציפוי. אבל אחרי כמה דקות אני לא מבינה למה הזמנתי אותם: הטעם דומיננטי מדי, המתיקות עזה והדביקות, שקודם נזקפה לזכותם, הופכת אחרי שלושה ביסים למעיקה.

יצא לי לא פעם לנסות להכין מנה דומה בבית - זה אמנם יצא טעים ואיכשהו תמיד התחסל, אבל אף פעם לא התקרב למושלם. עד שפתאום זה קרה: הדבש נגמר לי באמצע ההכנה אז השמשתי בכמות שנותרה; במקום לצפות בקמח השתמשתי בקורנפלור, שמסמיך את הרוטב וגורם לו לעטוף את העוף ולא להיפרד ממנו; ורגע לפני ההגשה, בעיקר בגלל הצילום, הוספתי גם שומשום ובצל ירוק - שהתגלו כתוספת שהיא לגמרי בגדר חובה. השומשום לא רק מוסיף פריכות עדינה, אלא גם טעם אגוזי. והבצל? הוא שם כדי לאזן מעט את המתיקות ולהוסיף לכל העסק הזה משהו מרענן.

בקיצור, נראה לי שהבנתם: אתם באמת חייבים להכין את המנה הזאת בבית.

עוד בבלוג משהו טעים של רחלי קרוט:

הערות, הארות ושאר חיות בית

  • כמות הצ'ילי במתכון קטנה ובאמת לא מאוד מורגשת, אלא בעיקר מאזנת. זה כמובן מאוד תלוי בצ'ילי שלכם, אבל בעיני גם אם מוסיפים אותו לא תהיה לילדים בעיה לאכול את העוף. אם בכל זאת אתם רוצים להשמיט כל טיפה של פיקנטיות, השתמשו ברוטב צ'ילי מתוק והורידו קצת מהדבש.
  • אני השתמשתי בעגבניות מרוסקות (לא אלה עם החתיכות, הסוג החלק יותר) כי הן חמצמצות ומרעננות. אם אין לכם, אפשר להשתמש גם בקטשופ (רק לא ברסק עגבניות – הוא סמיך מדי), אבל אז הייתי מוסיפה עוד מעט צ'ילי כי הקטשופ מתקתק.
  • רוצים את העוף אפילו יותר עסיסי? השתמשו בפרגיות. אבל באמת שגם חזה עוף עושה כאן עבודה מדהימה.
  • אם אתם שייכים לאוהבי החריף, אפשר להוסיף 1/2 כפית צ'ילי גרוס.
  • עוד אופציה לשדרוג היא להוסיף 1/2 כפית אבקת שום. זה לא ישתלט לכם על הטעם, אבל יוסיף עקיצה ומעט חריפות.

מרכיבים

4-3 מנות

  • 7-6 פרוסות לשניצל מחזה עוף
  • 2 כפות שמן לטיגון

לרוטב
  • 3 כפיות דבש
  • 2 כפיות גדושות עגבניות מרוסקות - מהסוג החלק ולא עם החתיכות (אל תשתמשו ברסק, הוא סמיך מדי)
  • 1 כפית רוטב צ'ילי חריף
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף קורנפלור
  • מלח

להגשה
  • 1 כף שומשום
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

אופן ההכנה

  1. מניחים את חזות העוף על קרש חיתוך וחותכים לרצועות ברוחב של כ-1 ס"מ.
  2. שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה או בקופסת פלסטיק ומערבבים היטב, עד שנוצר רוטב חלק. בהתחלה זה נראה כאילו הקורנפלור לא יתאחד ויישארו גושים, אבל אחרי דקה של ערבוב הכל מסתדר.
  3. מוסיפים לקערה את רצועות העוף ומערבבים היטב, עד שכל הרצועות מצופות ברוטב. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה (ועד כמה שעות). זה הזמן שלכם להכין את האורז.
  4. מחממים 2 כפות שמן במחבת על אש גבוהה - חשוב שהמחבת תהיה חמה מאוד, כדי שהעוף לא יתבשל אלא ייצרב והרוטב יעטוף אותו כמו שצריך ולא יהפוך למימי. מוסיפים למחבת את העוף עם כל הרוטב שבקערה ומערבבים. נותנים לו להיצרב כמה שניות ושוב מערבבים. חוזרים על התהליך עד שהעוף מקבל צבע ענברי והרוטב מצטמצם ונדבק לעוף.
  5. מניחים את העוף על אורז לבן ומפזרים למעלה שומשום ומעט בצל ירוק קצוץ לטבעות.

  • רחלי קרוט עורכת את האתר FOODPAGE, שאוסף את המתכונים הישראליים הכי טובים ברשת