העוגה הזאת טעימה בכל פעם מחדש, לא משנה כמה פעמים כבר אכלת אותה. היא מושלמת ליד הקפה או התה – ואין מי שלא אוהב אותה.

>> עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ או תבנית קוגלהוף

  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר (לתבנית קוגלהוף יש להשתמש ב-4 ביצים)
  • 3/4 כוס סוכר (רצוי סוכר חום)
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה או יוגורט
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 1 כוסות קמח תופח
  • 1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס (אפשר להשתמש גם באגוזים אחרים)
  • 1/2-1/4 כוס סירופ מייפל

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
  2. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כמה דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  3. ממשיכים להקציף ומוסיפים את השמנת, השמן ותמצית הווניל. מפסיקים את ההקצפה.
  4. מקפלים את הקמח בעדינות לתוך הקציפה (משתדלים לא לערבב יותר מדי, כדי לא לפגוע באווריריות העוגה).
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את האגוזים (אם אופים בתבנית קוגלהוף מפזרים אותם בתחתית, מפני שבתום האפייה הופכים את העוגה).
  6. אופים 40-30 דקות, עד ששיפוד עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים.
  7. כשהעוגה עדיין חמה דוקרים אותה עם שיפוד עץ או קיסם במקומות רבים ויוצקים עליה סירופ מייפל – הוא אמור להיספג בה לחלוטין.