אוכל זו החולשה שלי, ואוכל רחוב זו האימא של החולשות. אין ולא יהיה מזון יותר מנחם ממנו. על אף שבמקור פיש אנד צ'יפס הוא אוכל רחוב, הגרסה הזאת לגמרי מאוזנת: אם ברחוב מטגנים, מקפיצים והכל גועש ורוחש, כאן המנה אפויה בתנור. התוצאה היא דג עסיסי ונימוח עם ציפוי פריך, שלצדו תפוחי האדמה הכי טעימים בעולמות - וחיסכון של כמה אלפי קלוריות.

>> עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

4 מנות

  • 3 תפוחי אדמה שטופים
  • שמן זית
  • 800 גרם פילה של דג עסיסי (השתמשתי במוסר ים), חתוך לפרוסות
  • 1/2 כוס קמח
  • 2 ביצים
  • 1 כוס פירורי פנקו (אם אתם רוצים שיהיו זהובים במיוחד, קלו אותם כמה דקות במחבת ללא שמן)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

להגשה
  • לימונים חצויים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם ופורסים כל מחצית. מערבבים עם מעט שמן זית (רק כדי לתת לתפודים ציפוי דקיק), מלח ופלפל. מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ-30 דקות, עד שתפוחי האדמה מוכנים.
  2. בזמן שתפוחי האדמה בתנור שמים ב-3 צלחות שטוחות את הקמח, הפנקו והביצים (שאותן טורפים עם מלח ופלפל). מקמחים את פרוסות הדגים, טובלים בביצה ולבסוף עוטפים בפירורי פנקו. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. כשתפוחי האדמה מוכנים, מעבירים אותם למדף התחתון בתנור ומכניסים את התבנית עם הדגים למדף האמצעי. אופים כרבע שעה, עד שהציפוי מזהיב קלות והדגים מוכנים.
  4. מגישים עם פלחי לימון.