אוכל זו החולשה שלי, ואוכל רחוב זו האימא של החולשות. אין ולא יהיה מזון יותר מנחם ממנו. על אף שבמקור פיש אנד צ'יפס הוא אוכל רחוב, הגרסה הזאת לגמרי מאוזנת: אם ברחוב מטגנים, מקפיצים והכל גועש ורוחש, כאן המנה אפויה בתנור. התוצאה היא דג עסיסי ונימוח עם ציפוי פריך, שלצדו תפוחי האדמה הכי טעימים בעולמות - וחיסכון של כמה אלפי קלוריות.
>> עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
4 מנות
- 3 תפוחי אדמה שטופים
- שמן זית
- 800 גרם פילה של דג עסיסי (השתמשתי במוסר ים), חתוך לפרוסות
- 1/2 כוס קמח
- 2 ביצים
- 1 כוס פירורי פנקו (אם אתם רוצים שיהיו זהובים במיוחד, קלו אותם כמה דקות במחבת ללא שמן)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- לימונים חצויים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם ופורסים כל מחצית. מערבבים עם מעט שמן זית (רק כדי לתת לתפודים ציפוי דקיק), מלח ופלפל. מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ-30 דקות, עד שתפוחי האדמה מוכנים.
- בזמן שתפוחי האדמה בתנור שמים ב-3 צלחות שטוחות את הקמח, הפנקו והביצים (שאותן טורפים עם מלח ופלפל). מקמחים את פרוסות הדגים, טובלים בביצה ולבסוף עוטפים בפירורי פנקו. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- כשתפוחי האדמה מוכנים, מעבירים אותם למדף התחתון בתנור ומכניסים את התבנית עם הדגים למדף האמצעי. אופים כרבע שעה, עד שהציפוי מזהיב קלות והדגים מוכנים.
- מגישים עם פלחי לימון.