שם: דורי בן זאב

מקצוע: איש רדיו, שחקן וזמר

תאריך לידה: 15 במארס 1949

עוגה אהובה: עוגת פנקייקס עם גנאש שוקולד לבן ותותים

דורי בן זאב, חבר יקר, חגג יומם הולדת בשבת האחרונה. שבת של פורים. היש תאריך מתאים יותר לאדם צבעוני כמו דורי? כמה ימים לפני כן הזמנו אותו אלינו לחגיגה קטנה. פתחנו לכבודו שולחן, וכשפותחים אצלנו שולחן זה אומר חמוצים תוצרת בית (עגבניות ומלפפונים) מעשה ידיו של הבנזוג והצלם יעקב הררי, לחם שאור (גם הוא ביתי), חמאה וכמובן שיין טוב.

אחרי שהכאיב לנו את שרירי הלחיים מרוב צחוק ולחלח את זוויות העיניים עם סיפורים מרגשים על בית אמא ואבא ועל הילדות בחיפה, ואחרי שקיבלנו שיעור קצר ברדיו, הגיע זמן יום ההולדת. הרמנו לכבודו כוסית, איחלנו לו שנים רבות ואז ביקשתי שיספר על יום הולדת אחד מיוחד שחקוק בזיכרונו. דורי מיקד מבטו בנקודה בלתי נראית על הקיר, הנמיך את קולו ובמבט מצועף של מספר סיפורים סיפר לנו על יום הולדתו ה-60:

"לפני ארבע שנים חגגו לו יום הולדת הפתעה. פעם ראשונה בחיים. עבדו עליו ברמה שלא היתה מוכרת לו. זו היתה מסיבה מרהיבה, שמספרים לו שהיתה גם מצחיקה ומעוררת אהבה". בשלב זה הייתי חייבת לעצור ולשאול היכן הוא היה באותו זמן, כי מה זה ה"הוא" שחגגו לו וסיפרו לו.

"אני מאמין", הסביר דורי, "שאמן עוזב את עצמו, הופך להיות הרוח של עצמו, כדי לא להפריע לאמנות שלו - ואני כנראה לא הפרעתי. הייתי נוכח, הייתי בשמחה, אבל כנראה שהייתי בספירה אחרת בעלת אופי חושי, רגע של קסם".

כשאני שואלת אותו אם הוא אוהב לקבל מתנות הוא מחייך, ועונה שכשחקן שרגיל לתת היה צריך ללמד את עצמו גם לקבל. "כשמתנה ניתנת עם תאורה בתוך הנשמה, היא מזכירה לך דברים שמחים על עצמך", הוא אומר.

ואם אתם רוצים לתת לעצמכם מתנה שתעשה לכם שמח, האזינו לתוכניתו "בן זאב לסופשבוע" המשודרת בכל יום שישי ב-12:00 ב-88FM.

עוגת פנקייקס עם גנאש שוקולד לבן ותותים

אופן ההכנה

לגנאש

  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 11 תותים

לפנקייקס

  • 2 כוסות (250 גרם) קמח תופח
  • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב
  • 2 ביצים
  • קורט מלח
  • 2 כפות שמן קנולה

לציפוי
  • 50 גרם שוקולד חלב
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב

לעיטור
  • תותים

אופן ההכנה

הגנאש

  1. מכינים את הגנאש ערב מראש. מביאים את השמנת לרתיחה. בינתיים שוברים את השוקולד הלבן לקוביות ושמים בקערה. שוברים לקוביות גם את שני סוגי השוקולד האחרים ושמים בקערה נפרדת. יוצקים מחצית מכמות השמנת הרותחת לכל קערה. מחכים דקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. מרסקים את התותים ומעבירים דרך מסננת. מוסיפים לתערובת השוקולד הלבן ומערבבים היטב.
  3. מכסים את שתי הקערות בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה (כ-8 שעות), להצטננות.

הפנקייקס וההרכבה
  1. מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הפנקייקס.
  2. מורחים מעט שמן במחבת בקוטר 24-22 ס"מ. יוצקים למחבת רבע מכמות הבלילה ומטגנים עד שתחתית הפנקייק מקבלת גוון חום-זהוב. הופכים ומטגנים עד שגם הצד השני מזהיב. מוציאים מהמחבת וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה.
  3. מוציאים מהמקרר את שני סוגי הגנאש ומקציפים אותם מעט, כדי שיתרככו.
  4. מניחים פנקייק בצלחת הגשה ומורחים עליו מחצית מגנאש שוקולד החלב. מניחים עליו פנקייק נוסף ומורחים במחצית מגנאש השוקולד הלבן. מניחים מעל פנקייק שלישי ומורחים אותו ביתרת גנאש שוקולד החלב. מכסים בפנקייק האחרון ומורחים אותו ביתרת גנאש השוקולד הלבן.
  5. מכינים את הרוטב: שמים בסיר את כל מרכיבי הרוטב ומחממים על אש נמוכה, תוך בחישה, עד שמתקבל רוטב אחיד וחלק.
  6. יוצקים את הרוטב על העוגה, מעטרים בתותים ומגישים מיד.