המתכון באדיבות חגית שטרן, קונדיטורית קפה בריוש בנהריה.

מרכיבים

20 יחידות

לבצק
  • 3 כוסות קמח
  • 200 גרם חמאה
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר

למילוי
  • 1 בטטה
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לציפוי
  • 1 ביצה טרופה
  • אפשרות: שומשום או קצח

אופן ההכנה

  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק ומערבלים קצרות, רק עד שנוצר בצק רך ואחיד (חשוב לערבל כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
  2. מוציאים את הבצק מהקערה, יוצרים ממנו כדור ומשטחים לדסקית. עוטפים היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
  3. בינתיים מכינים את המילוי: חוצים את הבטטה ואופים אותה 30-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהיא מתרככת. מצננים מעט, מקלפים, מועכים ומתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל.
  4. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ.
  5. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס"מ ושמים במרכז כל עיגול כפית מהמילוי. צקפלים את הבצק מעל המילוי משלושה כיוונים, כך שנוצרת צורה של אוזן המן, ומהדקים.
  6. מברישים את אוזני ההמן בביצה ואם רוצים מפזרים עליהן שומשום או קצח. מכניסים למקרר לשעה.
  7. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  8. שמים את אוזני ההמן בתבנית ואופים 20-15 דקות, עד שהבצק משחים.

גיוון: מילוי תרד

  • במקום בבטטה אפשר למלא את אוזני ההמן בתרד או במנגולד: חולטים 200 גרם עלים במים רותחים עד שהם מתרככים. קוצצים גס ומתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור.