אם בפורים כולם מתחפשים – אז למה שלא גם אוזני ההמן? מי אמר שהן חייבות להיות משולשות?

הכירו את אוזן ההמן שהחליטה להתחפש ולהיות טורטליני. והמלית? הכי פשוטה – שוקולד ושקדים.

חג שמח.

>> עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

כ-30 יחידות

  • 4 כוסות קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כפית קליפת לימון או תפוז מגוררת
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 ביצה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 220 גרם חמאה או מרגרינה

למילוי
  • כ-2/3 כוס ממרח שוקולד (נוטלה, השחר או כל ממרח אחר שאוהבים)
  • 50 גרם שבבי שקדים- לערבב עם ממרח השוקולד

לעיטור
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד המזון ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (חשוב לעבד כמה שפחות, כי עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). יוצרים מהבצק כדור, משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לשעה למקרר.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-מ"מ. קורצים מהבצק עיגולים באמצעות קורצן או כוס יין.
  4. מערבבים היטב את מרכיבי המלית.
  5. מניחים כ-1/2 כפית מהמלית במרכז כל עיגול בצק, מקפלים את העיגול לחצי מעל המלית ומהדקים היטב את השוליים. מהדקים זה לזה את שני הקצוות של חצי העיגול שהתקבל, כך שנוצרת צורה של טורטליני (חשוב להדק היטב, כדי שהקצוות לא ייפתחו באפייה).
  6. מניחים את הטורטליני בתבנית ואופים 14-10 דקות, עד שהם מזהיבים.
  7. מצננים וזורים מעל אבקת סוכר.