המתכון באדיבות חברת "אחוה".

מרכיבים

כ-35 אוזני המן גדולות

לבצק
  • 3 כוסות קמח רגיל
  • 3 כוסות קמח תופח
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3 ביצים בגודל קטן או בינוני
  • 150 גרם (3/4 כוס) שמן
  • 3/4 כוס מיץ הדרים או מים (אפשר להשתמש גם בחלב לאוזני המן חלביות)

למלית
  • 250 גרם (קצת יותר מ-1 כוס) טחינה משומשום מלא
  • 6 כפות סילאן או דבש

לקישוט
  • 1 ביצה טרופה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב בקערה את מרכיבי המילוי עד לקבלת מרקם חלק. מניחים בקירור.
  2. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  3. מנפים לקערה את שני סוגי הקמח (חשוב שהם יהיו אווריריים – זה יתרום לפריכות הבצק). מוסיפים את הסוכר וסוכר הווניל ומערבבים. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מומלץ שלא ללוש יתר על המידה, כדי לא לפגוע בפריכות הבצק.
  4. מקמחים את משטח העבודה והמערוך. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 2 מ''מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ באמצעות קורצן או כוס. מסדרים את העיגולים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
  5. טורפים את הביצה ומברישים בה את עיגולי הבצק (זה יסייע בהדבקתם).
  6. מעבירים את המלית לשק זילוף ומזלפים מעט ממנה במרכז כל עיגול (לחלופין, אפשר להשתמש בכפית). מקפלים את שולי הבצק מעל המלית משלושה כיוונים, כך שמתקבלת צורה של אוזן המן. מהדקים.
  7. אופים כ-15 דקות, עד שאוזני ההמן מזהיבות. מצננים.
  8. מכינים את הקישוט: ממיסים את השוקולד במיקרוגל (מחממים בכל פעם 30 שניות ובוחשים, עד שהשוקולד נמס לגמרי). טובלים כל קצה של אוזן המן בשוקולד, מנערים קלות כדי להיפטר משאריות השוקולד ומניחים בתבנית, להתקשות.

  • השוקולטיירית אתי בטיטו היא בעלת הטור הקולינרי sweet weekend באתר המתכונים FOODPAGE .