טארט פרג

פרג הוא אהבה גדולה שלי. אני אוהבת אותו במרוכז והרבה - והוא חייב להיות טרי, אחרת הוא מריר. לכן חשוב להשתמש אך ורק בפרג שנטחן במקום.

לכבוד פורים הכנתי טארט עשיר ומפנק שכולו פרג וקצת בצק פריך מסביב.

מרכיבים

תבנית טארט בקוטר 28 ס"מ

למילוי
  • 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) חלב
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 500 גרם פרג טחון טרי
  • קליפה מגוררת מלימוד אחד
  • 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

לבצק הפריך
  • 2/3 כוס (135 גרם) סוכר
  • 180 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח

לציפוי
  • 1 ביצה טרופה

אופן ההכנה

המילוי
  1. שמים בסיר קטן את החלב, הסוכר והדבש. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מוסיפים את הפרג ומבשלים כ-10 דקות תוך ערבוב.
  2. מסירים מהאש, מוסיפים את קליפת הלימון והחמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה ונטמעת בתערובת.
  3. מצננים לגמרי לפני השימוש (אפשר גם לשמור במקרר כמה ימים).

הבצק
  1. שמים במעבד מזון את הסוכר, החמאה, הביצה והמלח ומעבדים עד לאיחוד.
  2. מוסיפים את כל הקמח וממשיכים לעבד רק עד שהבצק מתאחד (עבדו כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
  3. מוציאים את הבצק מהמעבד, מעצבים לכדור ומשטחים לדסקית. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה לפחות.

העיצוב והאפייה
  1. מחלקים את הבצק לשניים.
  2. משמנים תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ ומרפדים אותה בנייר אפייה.
  3. מרדדים מחצית מהבצק לעיגול בקוטר הגדול במקצת מזה של התבנית, כך שיוכל לרפד את התחתית שלה ואת דפנותיה. מרפדים את התבנית בבצק ומחוררים אותו בעזרת מזלג. מצננים במקרר 20 דקות.
  4. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות ומכינים את רצועות הבצק שיונחו מעל המילוי:
  5. מרדדים את הבצק לעלה דק ובעזרת גלגלת או סכין חותכים את הבצק לרצועות. אפשר לחתוך ברחבים שונים כדי להעניק לטארט מראה יותר מעניין.
  6. מוציאים את תחתית הטארט מהמקרר וממלאים במילוי הפרג. מניחים את רצועות הבצק על המילוי בדוגמת שתי וערב, ומצמידים אותן לבצק שבשולי התבנית. חותכים את שולי הרצועות ומורחים אותן בביצה טרופה.
  7. אופים כ-45 דקות, עד ששולי הטארט מזהיבים.

עוגת לימון ופרג

עוגה קלילה וקלה להכנה, שתמיד טוב שיש בבית. כמות הפרג אינה גדולה, אך בהחלט מרגישים בטעמו. השתמשו בלימונים בעלי קליפה עבה, כי תצטרכו גם אותה.

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק בגודל 13X35 ס"מ או שתי תבניות אינגליש קייק קטנות יותר

לעוגה
  • 2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל מנופה עם 1 כפית אבקת אפייה)
  • 1/2 כפית מלח
  • 120 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם שקדים טחונים דק
  • קליפה מגוררת ומיץ מ-2 לימונים
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס פרג שלם (לא טחון)

לציפוי
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 3 כפות מיץ לימון מסונן

אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית (כדאי להניח בתחתית התבנית רצועה של נייר אפייה, כדי שיהיה אפשר לחלץ את העוגה בקלות).
  2. מנפים יחד את הקמח התופח והמלח.
  3. שמים במעבד מזון את החמאה, הסוכר, תמצית הווניל והשקדים. עבדים עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת והביצים וממשיכים לעבד רק עד לאיחוד.
  4. מוסיפים את הקמח, השמנת המתוקה ומיץ הלימון ומעבדים רק עד לאיחוד. מעבירים לקערה, מוסיפים את הפרג ומערבבים עד שהוא מתפזר בבצק.
  5. מעבירים את הבצק לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים לחלוטין ומחלצים מהתבנית.
  6. מכינים את הציפוי: מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ הלימון לתערובת חלקה ואחידה. מזלפים על העוגה באמצעות כף (אפשר לוותר על הציפוי, ופשוט לפזר על העוגה כף אבקת סוכר).