זהו מתכון קליל וחביב, מהיר הכנה ולא מתוחכם - פשוט נותן כבוד לחומרי גלם איכותיים. מקורו במנת מזט קטנה שאמא שלי נהגה להכין ושודרגה מעט.

נכון, השילוב של חציל וטחינה הוא לא המצאה מקורית – אבל כאן שילוב הטעם העדין של צליית החצילים עם הטחינה הסמיכה ומיץ העגבנייה מעניק למנה הפשוטה לכאורה ייחודיות.

כדי להדגיש טעמים ומרקמים, השתמשתי בטחינה האדומה של אל גבריני - מפעל טחינה קטנטן ששוכן ברובע המוסלמי של העיר העתיקה בירושלים. לטחינה הזאת יש מרקם סמיך וטעם אגוזי, והיא עשויה מגרגירי שומשום שעוברים תהליך קלייה מיוחד המעניק להם את הגוון האדמדם. אפשר, כמובן, להכין את המנה עם כל טחינה גולמית אחרת – העיקר שהיא תהיה איכותית.

מרכיבים

  • 7-6 חצילים קטנים באורך של כ-8 ס"מ
  • 1 עגבנייה
  • 3 שיני שום
  • 1/2 כוס שמן זית
  • טחינה גולמית
  • קורט מלח (רצוי אטלנטי)

להגשה
  • כמה עלי בזיליקום טריים
  • אפשרות: גבינה מלוחה מפוררת

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום גיהנום מקסימלי שהתנור הביתי מאפשר, במצב גריל.
  2. חותכים כל חציל לחצי, כמו לחמנייה, ואז שוב לחצי (כך שמתקבלים רבעים) - אבל שומרים את החצאים מחוברים לעוקץ של החציל (כמו בסרטון).
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה את החצילים.
  4. כותשים את שיני השום יחד עם שמן הזית ומעט מלח.
  5. מורחים את החלק הפנימי של החצילים בתערובת, ויוצקים עליהם בנדיבות את יתרת התערובת.
  6. חוצים את העגבנייה וסוחטים ממנה את המיץ על החצילים.
  7. מכניסים לתנור וצולים כ-20 דקות, עד שהחצילים מתרככים ומשתזפים - אני ממליצה להציץ לתנור מדי פעם, כדי לראות שהם לא נחרכים יתר על המידה או לחלופין זקוקים ל-10 דקות צלייה נוספות - כל תנור מגיב אחרת.
  8. יוצקים לכלי הגשה מעט טחינה ומניחים עליה את החצילים הצלויים כשלצדם כמה עלי בזיליקום טריים. אם רוצים, מפוררים מעל מעט גבינה מלוחה - השילוב של חציל חם עם גבינה קרה הוא נחמד. מגישים מיד, אבל לא חייבים – המנה טעימה גם כשהיא קרה.