מרכיבים

תבנית אינגליש קייק

  • 2 כוסות פצפוצי אורז
  • 2 כפות ממרח נוטלה
  • 2 כפות ממרח חלבה
  • לקישוט (לא חובה): 50 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  1. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה כוס וחצי של פצפוצי אורז עם ממרח הנוטלה עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב עם כף לשכבה אחידה.
  3. מערבבים בקערה שנייה את יתרת פצפוצי האורז עם ממרח החלבה עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים את התערובת על תערובת הנוטלה ומהדקים היטב עם כף לשכבה אחידה.
  4. אם רוצים לקשט את העוגיות: ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר (מחממים 30 שניות, בוחשים – וחוזרים על החימום הקצר והבחישה עד שהשוקולד נמס לחלוטין). מזלפים בתבנית פסים בדוגמת שתי וערב.
  5. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה לפחות. מחלצים בזהירות מהתבנית בעזרת נייר האפייה, חותכים לריבועים ומגישים.