פאי הרועים המקורי הומצא באנגליה, שם שאריות של בשר ופירה נאפו יחד בתבנית. הטחינה היא אחד מחומרי הגלם הפופולאריים בישראל.
אז מה הקשר ביניהם? זהו, שאין – אבל איכשהו הם עובדים יחד מצוין ויוצרים מנה עם ריח וטעם ממכרים.
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ
- 2 כפות שמן
- 2 בצלים קצוצים
- 500 גרם בשר בקר טחון
- אפשרות: 1 גזר חתוך לקוביות
- מלח
- פלפל לבן טחון
- 1/2 כוס מים או ציר
- 4 תפוחי אדמה מבושלים
- קמצוץ אגוז מוסקט טחון
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- מיץ מלימון אחד
- 1/2 כפית כמון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מזהיב. מוציאים מהמחבת מחצית מכמות הבצל ושומרים בצד.
- מוסיפים למחבת את הבשר הטחון והגזר ומטגנים כ-6 דקות, תוך ערבוב והפרדת פירורי הבשר, עד שהבשר משנה את צבעו. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים 1/2 כוס מים או ציר ומבשלים כ-5 דקות. מורידים מהאש.
- מועכים את תפוחים האדמה, ממליחים אותם ומוסיפים להם את מחצית הבצל המטוגן ששמרנו בצד ומעט אגוז מוסקט. מערבבים בקערית את הטחינה, הלימון והכמון לתערובת אחידה.
- משמנים את התבנית ומשטחים בה את מחית תפוחי האדמה. מפזרים מעל את הבשר (יחד עם הנוזלים שבמחבת) ומכסים בטחינה. אופים כ-30 דקות, עד שהטחינה מזהיבה.