מכירים את הימים האלה שבהם בא לכם הכל? גם מלוח וגם מתוק, גם שוקולד לבן וגם מריר, גם אורז וגם פירה. אז בדיוק ככה הרגשתי בשבוע שעבר: לרגע התחשק לי אורז מלא בדברים בריאים ואחר כך פנטזתי על קינוח מושחת.

כשכבר חשבתי שהחלטתי סופית על שוקולד, לא הייתי בטוחה אם בא לי עוגיות שוקולד צ'יפס או מוס נוטלה. זה מה שקורה כשיש בארון צנצנת נוטלה חדשה שממש קוראת לי להשתמש בה.

בסוף החלטתי שיש דברים שפשוט אסור לבחור ביניהם. שיטוט קצר ברחבי האינטרנט הוביל אל העוגיות האלה, שפתרו לי את כל הדילמות. במקור היה אמור להיות בהן גם קרמל, אבל אשת שוקולד אנוכי וחסרת סבלנות להכין עוד שלב במתכון, ולכן ויתרתי על החלק הזה ושיניתי עוד אי אלו דברים קטנים.

העוגיות האלה הן ממזרות גדולות. כמעט בכל שלב במתכון נדמה כאילו משהו לא מצליח: כשמוסיפים את הקמח נראה שיש יותר מדי ממנו והוא לא ייטמע בתערובת השוקולד (הוא כן); כששמים את הנוטלה באמצע נדמה שהיא תימס ותיזל החוצה אחרי שנייה בתנור (היא לא); ולמרות שהעוגיות יוצאות מהתנור רכות מאוד (בדיוק, אבל בדיוק, אחרי 8 דקות) הן מתקשות והופכות למושלמות.

בקיצור, אל תתנו להן לשלוט בכם. עקבו אחר ההוראות ותראו שהכל יהיה בסדר.

עוד בבלוג משהו טעים של רחלי קרוט:

מרכיבים

  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
  • 350 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר חום בהיר
  • 50 גרם (1/3 כוס ועוד 1 כף) קקאו איכותי
  • 2 ביצים
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 260 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) קמח
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס (חלב, לבן או מריר)
  • נוטלה (בערך 1/3 צנצנת קטנה)

שלבי ההכנה (צילום: רחלי קרוט)
שלבי ההכנה (צילום: רחלי קרוט)

אופן ההכנה

  1. ממיסים את החמאה בסיר קטן או במיקרוגל. מעבירים לקערה רחבה.
  2. מוסיפים לקערה את הסוכר והווניל וטורפים היטב במטרפה ידנית.
  3. מוסיפים את הקקאו והביצים וטורפים היטב. מוסיפים את המלח וטורפים.
  4. מוסיפים את הסודה לשתייה והקמח ומערבבים עם לקקן או כף רק עד שהתערובת אחידה (ערבוב יתר יפגע במרקם של העוגיות).
  5. מסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים מעט.
  6. מכניסים למקרר ל-15 דקות ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  7. יוצרים מהבצק כדורים בגודל פינג פונג ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה (שומרים חלק מהבצק בצד – נזדקק לו במשך).
  8. יוצרים עם הבוהן גומה במרכז כל עוגייה, וממלאים בחצי כפית נוטלה.
  9. סוגרים את העוגיות: בוצעים חתיכות קטנות מהבצק ששמרנו בצד, משטחים בין כפות הידיים ושמים מעל הנוטלה. מהדקים מעט.
  10. אופים 8 דקות (לא יותר!) ומצננים לפחות רבע שעה לפני שזוללים.

הערות וטיפים

  • חשוב להכין את העוגיות כשהבצק קר. אם הוא מתחמם בזמן ההכנה ומתחיל להיות קשה לעבוד אתו, הכניסו אותו למקרר ל-10-5 דקות נוספות.
  • בשלבים הראשונים טרפו את המרכיבים עם מטרפה ידנית וכמה שתרצו, אבל מרגע הוספת הסודה לשתייה והקמח עברו ללקקן וערבבו כמה שפחות, רק עד שהתערובת אחידה.
  • שוקולד צ'יפס – איזה שתרצו. לבן, מריר, חלב, משולב.
  • אופים בדיוק 8 דקות (ואולי 9), לא דקה אחת יותר. העוגיות יוצאות מהתנור רכות וככה זה צריך להיות. תנו להן להתקרר על המגש מחוץ לתנור ולהתקשות, ורק אז תחסלו. הסבלנות תשתלם.
  • אם אין לכם נוטלה (או שאתם לא אוהבים) אפשר כמובן להשתמש במילוי אחר: שוקולד השחר, ממרח חלבה או ממרח לוטוס.

  • רחלי קרוט עורכת את האתר FOODPAGE, שאוסף את המתכונים הישראליים הכי טובים ברשת