השימוש בעגבניות שרי בכמה צבעים הופך את הטארט הזה לא רק ליפה יותר, אלא גם לטעים יותר: לכל עגבנייה יש טעם שונה מזה של חברתה, וכשלוקחים ביס מבינים למה היה שווה להשקיע ולקנות כמה סוגי עגבניות.

שימו לב: חשוב מאוד לתת לבצק הפריך לנוח במקרר לפחות חצי שעה, כדי שיהיה נוח לרדד אותו.

מרכיבים

תבנית טארט בגודל 23X23 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

לבצק הפריך
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצהֿ
  • 2 כפות שמנת מתוקה 15% שומן

לעגבניות הצלויות
  • 30-20 עגבניות שרי ב-3 צבעים, חצויות
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 ענפי טימין טריים
  • מלח גס

לרוטב הרויאל
  • 220 מ"ל (1 מכל פחות 2 הכפות שהשתמשנו בהן לבצק) שמנת מתוקה 15% שומן
  • 2 ביצים
  • 1 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/2 (כ-75 גרם) גבינה מגוררת – קשקבל, מוצרלה או פרובולונה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. הבצק: מערבבים את הקמח והמלח בקערה. מוסיפים את החמאה הקרה ומפוררים באמצעות קצות האצבעות עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את הביצה והשמנת ולשים קצרות, רק עד לקבלת בצק במרקם אחיד (חשוב ללוש כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). יוצרים מהבצק כדור, משטחים לדסקית ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר למשך חצי שעה לפחות.
  2. בזמן שהבצק במקרר מכינים את העגבניות: מחממים את התנור ל-150 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מניחים את העגבניות בתבנית, מפזרים מעל את השמן והטימין, ומתבלים במלח גס. אופים כ-45 דקות, עד שהעגבניות משחימות אך לא מתייבשות לחלוטין. לאחר שמוציאים את העגבניות מהתנור מעלים את הטמפרטורה שלו ל-180 מעלות.
  3. הרויאל: מערבבים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו למלבן או עיגול בעובי 1/2 ס"מ ובהיקף הגדול במקצת מזה של התבנית. מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים היטב לדפנות.
  5. מניחים מעל הבצק נייר אפייה ומפזרים עליו קטניות יבשות (שעועית, עדשים או חומוס) – הקטניות ישמשו כמשקולת וימנעו מהבצק להתרומם בזמן האפייה.
  6. אופים 20 דקות ב-180 מעלות, עד שקצוות הבצק מתחילים להזהיב. מוציאים מהתנור, ומעבירים את משקולות האפייה לצנצנת לשימוש עתידי כמשקולות (לא ניתן להשתמש בהן לבישול).
  7. יוצקים את הרויאל לתוך הבצק ומפזרים מעל את העגבניות. מחזירים לתנור ואופים 35-30 דקות, עד לזהבה. מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.

  • המתכון באדיבות יטבתה