מרכיבים

20-15 יחידות

לנגיסים
  • 400 גרם (1/2 שקית) ברוקולי קפוא
  • 1/2 בצל
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • 2 כפות שמן זית או קנולה
  • 1/2 כפית אבקת מרק בטעם עוף או ירקות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לציפוי
  • פירורי לחם
  • תרסיס שמן או שמן רגיל

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. טובלים את הברוקולי 2 דקות במים חמים (הם לא חייבים להיות רותחים). מסננים.
  3. שמים במעבד המזון את כל מרכיבי הנגיסים וטוחנים לתערובת אחידה. יוצרים כדורים בגודל של כדורי פלאפל ומגלגלים בפירורי לחם.
  4. מניחים את הכדורים בתבנית ומרססים אותם במעט שמן (אם אין לכם תרסיס, הברישו אותם במעט שמן).
  5. אופים 30 דקות. הופכים את הכדורים ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהם נעשים זהובים ופריכים.

טיפים וגיוונים

  • אפשר להוסיף לתערובת 100-50 גרם גבינה צהובה וגבינה בולגרית (או פטה).
  • אפשר להחליף את הברוקולי הקפוא בכרובית קפואה.
  • אפשר להכין את המנה גם עם ברוקולי טרי. חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים (כדי לקצר את הבישול) ומבשלים 25-15 דקות במים רותחים, עד שהברוקולי מתרכך ואפשר לנעוץ בו מזלג די בקלות. ממשיכים עם המתכון כרגיל.