מרכיבים
20-15 יחידות
לנגיסים- 400 גרם (1/2 שקית) ברוקולי קפוא
- 1/2 בצל
- 1 ביצה
- 1/3 כוס פירורי לחם
- 2 כפות שמן זית או קנולה
- 1/2 כפית אבקת מרק בטעם עוף או ירקות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- פירורי לחם
- תרסיס שמן או שמן רגיל
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- טובלים את הברוקולי 2 דקות במים חמים (הם לא חייבים להיות רותחים). מסננים.
- שמים במעבד המזון את כל מרכיבי הנגיסים וטוחנים לתערובת אחידה. יוצרים כדורים בגודל של כדורי פלאפל ומגלגלים בפירורי לחם.
- מניחים את הכדורים בתבנית ומרססים אותם במעט שמן (אם אין לכם תרסיס, הברישו אותם במעט שמן).
- אופים 30 דקות. הופכים את הכדורים ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהם נעשים זהובים ופריכים.
טיפים וגיוונים
- אפשר להוסיף לתערובת 100-50 גרם גבינה צהובה וגבינה בולגרית (או פטה).
- אפשר להחליף את הברוקולי הקפוא בכרובית קפואה.
- אפשר להכין את המנה גם עם ברוקולי טרי. חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים (כדי לקצר את הבישול) ומבשלים 25-15 דקות במים רותחים, עד שהברוקולי מתרכך ואפשר לנעוץ בו מזלג די בקלות. ממשיכים עם המתכון כרגיל.