מרכיבים
2 תבניות אינגליש קייק בגודל 11X27 ס"מ או 10X30 ס"מ
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- 1/2 קובייה (25 גרם) שמרים טריים
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 1/2 3 כוסות ועוד 1 כף (500 גרם) קמח, מנופה
- 1 כפית מלח
- 2 ביצים
- 1 כף דבש
- 100 גרם חמאה רכה
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1 כפית תמצית וניל
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 ביצה טרופה
- 1 כף גדושה סוכר חום
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 כוס (240 מ"ל) מים
אופן ההכנה
- מערבבים בקערת המיקסר 2 כפות מהחלב ואת השמרים הטריים, עד שהם נמסים. מוסיפים את הסוכר ומחצית מכמות החלב שנותרה, ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח המנופה ואת הקמח ומתחילים ללוש במהירות אטית עם וו הלישה. מוסיפים, תוך כדי לישה, את הביצים, הדבש, החמאה, קליפת הלימון המגוררת ותמצית הווניל.
- מוסיפים את יתרת החלב ולשים כ-7 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.
- מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים במשך שעה במקום חמים.
- מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מקומח, ודוחסים אותו בעזרת שורש כף היד כדי להוציא ממנו את האוויר שהצטבר בתוכו.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם לריבוע בעובי 3 מ"מ ובגודל 35X35 ס"מ.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מורחים את השוקולד המומס על עלי הבצק ומגלגלים כל אחד מהם לגליל.
- חוצים כל גליל לאורכו בעזרת סכין, וכורכים את החצאים זה בזה כדי לקבל צורת צמה.
- מעבירים את שתי הצמות לתבנית אפייה משומנת במעט חמאה מומסת ומתפיחים במשך שעה בסביבה חמימה. 20 דקות לפני סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- מושחים את הגלילים בביצה טרופה ובוזקים מעל מעט סוכר חום בהיר לקישוט.
- אופים במשך 30 דקות, ובינתיים מרתיחים בסיר קטן את מרכיבי הסירופ, עד שהסוכר נמס במים.
- יוצקים את הסירופ על העוגות 5 דקות לאחר שיצאו מהתנור.
- שומרים את העוגות בטמפרטורת החדר, כשהן עטופות בנייר אלומיניום (עוטפים אולן רק לאחר שהתקררו לגמרי). לחלופין, אפשר להקפיא אותן ולהפשיר בתנור בחום נמוך.
- שף-קונדיטור אורן בקר מנהל את אורן בקר - סדנאות שף
ואת קונדיטוריית אורן בקר בוטיק שתיפתח בקרוב במתחם שרונה בתל אביב. המתכון הוא מתוך ספר האפייה שלו, "ככה אופים את זה"