המתכונים באדיבות חברת "סוגת".

קארי פתיתים ופרגיות בחלב קוקוס וירקות

בדרך כלל נהוג להכין קארי עם הרבה רוטב ולהגיש אותו על מצע של אורז. הפעם החלפתי את האורז בפתיתים ובישלתי אותם יחד עם הירקות וחלב הקוקוס, כך שהם סופגים המון טעמים.

התוצאה היא מנה עזת טעמים ועשירה מאוד, ועם זאת בריאה ומזינה. כיף להכין אותה, כי זו בעצם ארוחה שלמה במחבת, שתשמח מאוד את המשפחה והחברים.

אם אתם פחות חובבים חריף, אפשר לוותר על הפלפל החריף ושבבי הצ'ילי.

מרכיבים

6 מנות

  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1 ק"ג נתחי פרגית או חזה עוף, חתוכים לרצועות דקות
  • 2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים
  • 2 ענפי בצל ירוק קצוצים לטבעות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל צ'ילי נקי מגרעינים, קצוץ דק
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 בטטה, חתוכה לקוביות
  • 1 גזר, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1 קישוא, חתוך לקוביות
  • 2 כוסות פתיתים בצורת אורז
  • 3 כפות תבלין קארי איכותי
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית הל טחון
  • 1/4 כפית שבבי צ'ילי
  • 1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

להגשה
  • חופן כוסברה קצוצה דק
  • 1/2 כוס בוטנים קלויים קלופים

אופן ההכנה
  1. מחממים חצי מכמות השמן במחבת גדולה בעלת דפנות גבוהות או בסיר רחב. מוסיפים את נתחי העוף, מתבלים במלח ובפלפל ומזהיבים אותם מכל הצדדים. מוציאים, ושומרים בצד מכוסה.
  2. מוסיפים למחבת את יתרת השמן ואת הבצלים. מטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום, הפלפל החריף והסוכר ומטגנים יחד כדקה. מוסיפים את קוביות הבטטה, הגזר, הפלפל האדום והקישוא ומטגנים כ-10 דקות על אש קטנה. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים היטב.
  3. מערבבים את התבלינים עם 1/2 כוס מים חמים. מוסיפים את המים המתובלים ואת חלב הקוקוס למחבת ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-7 דקות, עד שהפתיתים מוכנים. טועמים ומתקנים תיבול, ושומרים מכוסה 5 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את נתחי העוף ומחממים יחד. מקשטים בבוטנים ובכוסברה קצוצה ומגישים.

טיפ טבעוני
  • לקבלת מנה טבעונית אפשר להחליף את העוף בקוביות טופו, ולהקפיץ אותן באותו אופן.

סלט פתיתים יווני

סלט מרענן, צבעוני ובריא שמתאים מאוד לאקלים הישראלי. תוספת הפתיתים הופכת את הסלט היווני הקלאסי לארוחה שלמה נפלאה לצהריים או לערב.

למראה חגיגי, אפשר להגיש את המנה בצלחות אישיות.

מרכיבים

6 מנות

  • 2 כוסות פתיתי "קוסקוס" ב-3 צבעים
  • 3 כוסות עגבניות שרי חצויות
  • 4 מלפפונים פרוסים
  • 1 פלפל אדום, נקי מגרעינים וחתוך לקוביות גדולות
  • 1/2 כוס זיתים שחורים, מגולענים וחצויים
  • 1 בצל סגול, חצוי ופרוס דק
  • 1/2 כוס שמן זית איכותי
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כף גדושה זעתר
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 300 גרם גבינת פטה איכותית, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה
  1. מכינים את הפתיתים לפי ההוראות שעל האריזה.
  2. שמים בקערה גדולה את כל המרכיבים, למעט הגבינה, ומערבבים היטב. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
  3. מעבירים את הסלט לקערות אישית או לקערת הגשה רחבה. מפזרים מעל קוביות פטה ומזלפים מעט שמן זית. מגישים מיד.

טיפ טבעוני
  • כדי להפוך את המתכון לטבעוני מחליפים את גבינת הפטה בקוביות טופו מוקפצות בשמן זית ועשבי תיבול.

פלפלים אפויים במילוי פתיתים עם פסטו

אני מאוד אוהב ממולאים, ואלה קצת שונים. בחרתי לאפות את הפלפלים, כדי להוציא מהם טעם מתקתק ועמוק. הם גם חצויים, כך שרואים את המילוי הטעים של הפתיתים עם הפסטו הטרי.

אם אתם ממהרים, תוכלו להכין את המנה גם עם פסטו איכותי מוכן.

מרכיבים
  • 6 מנות
  • 1 כוס פתיתי "קוסקוס" מקמח מלא
  • 2 כוסות עלי בזיליקום שטופים + עלי בזיליקום לקישוט
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס צנוברים, קלויים קלות במחבת יבשה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית איכותי
  • 1 כוס (כ-100 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
  • 200 גרם גבינה צהובה או בולגרית, חתוכה לקוביות
  • 3 פלפלים צבעוניים (כתום, אדום וצהוב), חצויים לאורכם ונקיים מתוכן
  • 2 כוסות רוטב עגבניות ביתי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מכינים את הפתיתים לפי ההוראות שעל גבי השקית.
  2. שמים בבלנדר או במעבד מזון את עלי הבזיליקום, השום, הצנוברים ומלח לפי הטעם. מעבדים, תוך כדי זילוף שמן הזית, עד לקבלת רוטב אחיד (אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד שמן זית). מוסיפים 1/2 כוס מגבינת הפרמזן ומעבדים עוד כמה שניות, עד שהיא נטמעת ברוטב.
  3. מערבבים את הפתיתים עם קוביות הגבינה ומחצית מכמות הפסטו (את השאר שומרים בצנצנת במקרר). טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל.
  4. ממלאים את חצאי הפלפלים בתערובת ומסדרים בסיר רחב משומן בשמן זית (או במחבת). יוצקים את רוטב העגבניות על הפלפלים וסביבם, מכסים ומבשלים 40-30 דקות, עד להתרככות הפלפלים. מוסיפים מדי פעם מים רותחים, אם יש צורך. בחמש הדקות האחרונות של הבישול מפזרים באופן אחיד את הפרמזן הנותר על הפלפלים.
  5. מגישים חם עם עלי בזיליקום לקישוט.

טיפ טבעוני
  • המתכון טעים מאוד גם בלי הגבינות.

"קהיר" (Kheer) - מעדן הודי מתוק

קינוח עשיר בטעמי תבלינים אקזוטיים, שאותו נהוג להכין בהודו לאירועים מיוחדים או לאורחים מכובדים.

בקיץ אפשר להכינו מראש, למזוג לכוסות אישיות ולקרר עד ההגשה, אך הוא גם נפלא להגשה חם בחורף.

מרכיבים

6 מנות

  • 50 גרם חמאה
  • 2 כוסות פתיתים בצורת כוכבים
  • 6 כוסות חלב 3% שומן
  • 4 תרמילי הל
  • 1 מקל קינמון או 1 כפית קינמון טחון
  • 1 מסמר ציפורן
  • 2 כוכבי אניס
  • 1/2 כפית מוסקט
  • 1/4 כפית צ'ילי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים
  • 1/2 כוס פרוסות שקדים קלופים, קלויים במחבת ללא שמן
  • מי ורדים (לא חובה)

לקישוט המנה
  • שבבי פיסטוק קלוי וקלוף, פרוסות שקדים קלויות, עלי כותרת של ורדים, קוקוס קלוי – כל מה שאוהבים

אופן ההכנה
  1. ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים את הפתיתים ומבשלים תוך ערבוב 5 דקות. מוסיפים 4 כוסות מהחלב ואת התבלינים, תמצית הווניל, הסוכר והצימוקים. מביאים לרתיחה על אש קטנה תוך כדי ערבוב.
  2. מוסיפים את השקדים ומי הוורדים וממשיכים בבישול, עד שהפתיתים רכים והתערובת מסמיכה.
  3. מוסיפים בהדרגה את יתרת החלב (או חלק ממנה), עד לקבלת הסמיכות הרצויה. טועמים ומוסיפים סוכר אם יש צורך.
  4. בעזרת כפית, מוציאים מהסיר את תרמילי ההל, מקל הקינמון, מסמרי הציפורן וכוכבי האניס. מעבירים לקעריות או כוסות הגשה. מפזרים מעל פיסטוק, שקדים, קוקוס או עלי ורדים ומגישים חם או קר.