לא צריך יותר מדי כדי להיות מאושרים. אהבה מביאה אושר, משפחה מביאה אושר ובריאות מביאה אושר. אהבה, משפחה, בריאות: שלושתם בלחמנייה אחת, לחמניית קמח כפרי ודגנים עם טעם אגוזי, שמתאימה לבית הספר, להפסקת הבוקר בעבודה או לארוחת הערב בבית, ליד הסלט והביצה. מי אמר שאי אפשר להחזיק את האושר בכף היד?

>> עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

כ-20 לחמניות

  • 1 ק"ג קמח כפרי (נמכר בכל רשתות השיווק)
  • 1 שקית "שמרית" או 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר חום, בהיר או כהה
  • 5 כפות זרעי פשתן
  • 3 כפות שיבולת שועל
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים (אפשר להוסיף עוד כ-1/4 כוס אם הבצק קצת יבש)
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף שטוחה של מלח

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר, הפשתן ושיבולת השועל. יוצרים גומה במרכז התערובת ושמים בתוכה את המים, השמן והמלח. לשים במשך כמה דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש, אך לא דביק (אם הבצק קצת יבש, אפשר להוסיף לו עד 1/4 כוס מים).
  2. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  3. לשים רגע את הבצק, כדי להוציא ממנו את האוויר, ומעצבים את הלחמניות. ללחמניות עגולות: מחלקים את הבצק ל-20 חלקים שווים ומגלגלים לכדורים. ללחמניות קשר: מחלקים את הבצק ל-20 חלקים שווים, מגלגלים כל חלק ל"נחש", יוצרים בו קשר ותוחבים את הקצוות למטה. ללחמניות בצורת קרואסון: מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל חלק לעיגול, חותכים ל-8 משולשים (כמו פיצה) ומגלגלים כל משולש מבסיסו לכיוון השפיץ.
  4. מניחים את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כחצי שעה. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומניחים בתחתיתו תבנית מלאה במים (אדי המים ישמרו על הלחמניות רכות).
  5. אופים כ-25 דקות, עד שהלחמניות משחימות מעט. מוציאים מהתנור ועוטפים מיד במגבת נקייה, כדי שהלחמניות יישארו רכות.