מרכיבים

  • שמן לטיגון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 500 גרם בשר טחון (הודו, בקר או עוף – אני השתמשתי בהודו אדום)
  • 2 כוסות אורז לבן
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (אפשר לוותר אם מכינים לילדים)
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף גדושה סילאן
  • 1 כפית גדושה אבקת מרק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים כ-3 דקות, תוך ערבוב, עד שהוא משנה צבעו ללבן. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים את הפטרוזיליה, רסק העגבניות והתבלינים. מערבבים היטב ומוסיפים 3 כוסות מים רותחים. מערבבים ומכסים.
  3. מבשלים על אש נמוכה 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות נוספות.