המתכונים באדיבות רשת "מקס ברנר".

שוקולד חם סמיך במיוחד

מרכיבים

6 מנות

  • 1/2 3 כוסות חלב
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 חלמונים גדולים
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו או 1 כפית תמצית וניל
  • 1/3 1 כוס (200 גרם) שוקולד מריר קצוץ
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה
  1. מוזגים 1/2 כוס מהחלב לסיר בינוני ומנפים מעל את הקורנפלור. טורפים עד שהקורנפלור נטמע בחלב. מוסיפים את הסוכר והחלמונים וממשיכים לטרוף עד לקבלת בלילה אחידה.
  2. שמים בסיר קטן בעל תחתית עבה 2 כוסות מהחלב ואת מקל הווניל. מביאים לרתיחה עדינה ומסירים מהאש. מוציאים את מקל הווניל, מגרדים מתוכו את הגרגירים לתוך החלב ואת המקל שומרים בצד.
  3. מוסיפים את החלב החם לבלילת החלמונים בזרם דק, תוך כדי ערבוב בלתי פוסק במטרפה. מוסיפים לסיר את מקל הווניל, מניחים על הכיריים מעל להבה בינונית-נמוכה ומבשלים כמה דקות, תוך בחישה מתמדת, עד שהבלילה מגיעה לרתיחה. מסירים מהאש ומסננים במסננת מתכת דקה לתוך קערה.
  4. מוסיפים לבלילה את השוקולד המריר. מביאים את כוס החלב הנותרת לרתיחה ומוסיפים גם אותה לבלילה. מחכים כדקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבל נוזל חלק.
  5. מקציפים את השמנת לקצפת רכה.
  6. יוצקים את משקה השוקולד החם לכוסות או למרקיות ומעטרים בקצפת. מגישים מיד.

גיוונים
  • במקום בווניל (או בנוסף לו) אפשר להשתמש בתבלינים אחרים, כמו קינמון או ג'ינג'ר.
  • אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או לבן. במקרה שכזה כדאי להשתמש בכ-1/4 כוס סוכר בלבד.

צ'אי שוקולד לבן

מרכיבים

4 מנות

  • 1/2 כוס חלב 3% שומן
  • 1/2 2 כוסות (375 גרם) שוקולד לבן קצוץ
  • 4 שקיות צ'אי
  • 2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה
  1. שמים את החלב בסיר קטן ומביאים לרתיחה. שמים את השוקולד בקערה חסינת חום ויוצקים עליו את החלב החם. מחכים כדקה ומערבבים, עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת חלקה.
  2. חולטים את שקיות התה במים במשך 4 דקות. מוציאים את השקיות, מוסיפים את השוקולד לתה וטורפים היטב. מגישים מיד.