בגדול, הבראוניז הסופר-שוקולדיים האלה צריכים להיות מחוץ לחוק, אבל הנה הם - מולכם על המסך ומולי על הצלחת.

אם יש משהו שמאוד מאוד הייתי רוצה זה שהפטנט על המתכון הזה יהיה רשום על שמי. אלה הבראוניז הטעימים ביותר שאכלתי אי-פעם (ותסמכו עלי שיש לי בסיס מכובד להשוואה): עוגה שוקולדית עסיסית שבתוכה עוגיות אוראו פריכות. וכמו כל הדברים הגאוניים, הבראוניז האלה גם קלים להכנה.

יכול להיות שכבר ראיתם את העוגה הזאת, ויכול להיות שכמוני לא נתקלתם בה עד עכשיו. בכל אופן, ראיתי את הסרטון הזה של לורן פסקל שלגמרי כבש את לבי - והתוצאה לפניכם.

אם בא לכם, אפשר לפזר מעל הבראוניז קצת אבקת סוכר או להגיש בליווי כדור גלידה או פירות חתוכים. כל דבר נוסף יהיה בגדר בונוס, כי הבראוניז האלה פשוט מעלפים כמו שהם: שוקולדיים, רכים, רטובים במידה נכונה ומלאים בחתיכות אוראו שחורות ולבנות. כל כך יפים שכואב הלב. כל כך טעימים שאי אפשר להפסיק לאכול אותם. זו הסיבה, אגב, שמראש הכנתי כמות כפולה.

>> עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

תבנית מלבנית בגודל 23X27 ס"מ

  • 320 גרם חמאה
  • 400 גרם שוקולד מריר
  • 6 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 320 גרם (1/2 1 כוסות + 1 כף גדושה) סוכר חום בהיר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 4 כפות קמח לבן
  • 4 כפות קקאו
  • קמצוץ מלח
  • 176 גרם (1 קופסה) עוגיות אוראו

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. שמים את החמאה והשוקולד בסיר קטן. מחממים על אש נמוכה-בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מסירים מהכיריים ומניחים בצד.
  3. מקציפים במיקסר את הביצים, החלמונים, הסוכר ותמצית וניל עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה שמלאה בבועות קטנטנות.
  4. יוצקים את השוקולד המומס לקערת המיקסר ומאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול בעזרת מרית.
  5. מנפים לתוך הקערה את הקמח והקקאו. מוסיפים קמצוץ מלח ומקפלים שוב לאט ובעדינות, רק עד שהמרכיבים היבשים נעלמים בתוך התערובת השוקולדית.
  6. שוברים גס את העוגיות (שומרים בצד כמה עוגיות שלמות, לקישוט העוגה). מוסיפים את שברי העוגיות לתערובת ומערבבים מעט בעדינות.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית. מקשטים את החלק העליון של העוגה בעוגיות ששמרנו בצד ואופים כ-30-25 דקות, עד שהעוגה עולה ועל פניה מתחילים להופיע סדקים קטנים. מאוד חשוב לא לאפות יותר מדי, כדי לא לייבש את הבראוניז - הם אמורים להיות רטובים.
  8. מוציאים מהתנור, מקררים תחילה בתוך התבנית ואחרי זה מחוצה לה. חותכים לריבועים בגודל הרצוי ומגישים.
  9. שומרים במקרר בכלי אטום.

טיפים

  • המתכון המקורי בסרטון מיועד לתבנית קטנה בגודל 20X20 ס"מ. אני השתמשתי בתבנית מלבנית גדולה יותר ופשוט הכפלתי את הכמויות. עשו כמוני, כי לבראוניז האלה יש נטייה להיעלם מהר מדי.
  • אפשר להחליף את הסוכר החום בסוכר לבן.
  • בעיקרון אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב. במקרה כזה יש להפחית את כמות הסוכר.
  • אפשר להחליף את תמצית הווניל במקל וניל (כמו במקור) או בשקית סוכר וניל.
  • השתמשו בקקאו משובח – הוא יתרום למרקם עוד יותר שוקולדי.