עוגייה עליזה שמורכבת משתי עוגיות המוצמדות זו לזו בעזרת מילוי. עוגיות אלה מתאימות להכנה עם ילדים, שיוכלו לעצב את הפרצופים השונים וגם ייהנו מטעמן המשובח.
>> לכל המתכונים של אורן בקר ב-Xnet - לחצו כאן
מרכיבים
50 עוגיות
- 210 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס + 2 כפות (75 גרם) אבקת סוכר
- 3/4 כוס (75 גרם) שקדים טחונים
- 1 ביצה
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כוסות + 1 כף (300 גרם) קמח מנופה
- קורט מלח
- ריבת פטל, מחית נוגט או כל מלית שאוהבים
אופן ההכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה, אבקת הסוכר ואבקת השקדים עד לקבלת קרם אחיד.
- מוסיפים את הביצה, קליפת הלימון ותמצית הווניל ומערבלים דקה נוספת. מוסיפים את הקמח וקורט מלח ומערבלים עוד כמה שניות, רק עד ליצירת בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים (בשלב זה אפשר להקפיא את הבצק, או חלק ממנו, לשימוש עתידי).
- מחממים את התנור ל-150 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בעזרת מיקד עגול או כוס קטנה בקוטר 6 ס"מ (מחצית מכמות העיגולים תשמש כפרצוף ומחצית תשמש כתחתית). בעיגולים שמיועדים לפנים יוצרים עיניים ופה בעזרת מיקד עגול משונן או חלק בקוטר 2 ס"מ.
- מניחים את העיגולים בתבנית במרחק של 1 ס"מ זה מזה.
- אופים במשך כ-10 דקות, עד שהעיגולים מזהיבים מעט ומתקשים. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
- ממלאים שק זילוף ללא צנתר במלית שבחרנו. מזלפים על כל עוגיית תחתית מעט מלית ומניחים מעל בעדינות את עוגיית הפרצוף.
- שומרים את העוגיות בכלי אטום. אפשר לבזוק עליהן מעט אבקת סוכר לפני ההגשה.
- שף-קונדיטור אורן בקר מנהל את אורן בקר - סדנאות שף
ואת קונדיטוריית אורן בקר בוטיק שתיפתח בקרוב במתחם שרונה בתל אביב. המתכון הוא מתוך ספר האפייה שלו, "ככה אופים את זה"