עוגייה עליזה שמורכבת משתי עוגיות המוצמדות זו לזו בעזרת מילוי. עוגיות אלה מתאימות להכנה עם ילדים, שיוכלו לעצב את הפרצופים השונים וגם ייהנו מטעמן המשובח.

>> לכל המתכונים של אורן בקר ב-Xnet - לחצו כאן

מרכיבים

50 עוגיות

  • 210 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס + 2 כפות (75 גרם) אבקת סוכר
  • 3/4 כוס (75 גרם) שקדים טחונים
  • 1 ביצה
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות + 1 כף (300 גרם) קמח מנופה
  • קורט מלח

למלית
  • ריבת פטל, מחית נוגט או כל מלית שאוהבים

אופן ההכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה, אבקת הסוכר ואבקת השקדים עד לקבלת קרם אחיד.
  2. מוסיפים את הביצה, קליפת הלימון ותמצית הווניל ומערבלים דקה נוספת. מוסיפים את הקמח וקורט מלח ומערבלים עוד כמה שניות, רק עד ליצירת בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים (בשלב זה אפשר להקפיא את הבצק, או חלק ממנו, לשימוש עתידי).
  4. מחממים את התנור ל-150 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בעזרת מיקד עגול או כוס קטנה בקוטר 6 ס"מ (מחצית מכמות העיגולים תשמש כפרצוף ומחצית תשמש כתחתית). בעיגולים שמיועדים לפנים יוצרים עיניים ופה בעזרת מיקד עגול משונן או חלק בקוטר 2 ס"מ.
  6. מניחים את העיגולים בתבנית במרחק של 1 ס"מ זה מזה.
  7. אופים במשך כ-10 דקות, עד שהעיגולים מזהיבים מעט ומתקשים. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
  8. ממלאים שק זילוף ללא צנתר במלית שבחרנו. מזלפים על כל עוגיית תחתית מעט מלית ומניחים מעל בעדינות את עוגיית הפרצוף.
  9. שומרים את העוגיות בכלי אטום. אפשר לבזוק עליהן מעט אבקת סוכר לפני ההגשה.

  • שף-קונדיטור אורן בקר מנהל את אורן בקר - סדנאות שף ואת קונדיטוריית אורן בקר בוטיק שתיפתח בקרוב במתחם שרונה בתל אביב. המתכון הוא מתוך ספר האפייה שלו, "ככה אופים את זה"