מרכיבים

4 מנות

  • 4 בננות בשלות פרוסות לטבעות עבות
  • 20 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות רום

לקצפת
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שומן
  • 1 כפית סוכר

להגשה
  • כ-50 שוקולד מריר, מגורד בפומפייה
  • 4 נשיקות מרנג מפוררות

אופן ההכנה

  1. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מוסיפים את הסוכר ומקציפים כמה שניות נוספות. מכסים ושומרים במקרר.
  2. מחממים מחבת על להבה בינונית. ממיסים בה את החמאה ומוסיפים את הבננות. מטגנים את הבננות עד שהן מזהיבות, כ-3 דקות מכל צד.
  3. מפזרים על הבננות את הסוכר החום וממשיכים לטגן עד שהסוכר מתמוסס. מוסיפים את הרום ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים ומתקבל סירופ סמיך.
  4. מעבירים לקעריות הגשה, יוצקים מעל את הקצפת ומפזרים את השוקולד והנשיקות המפוררות.

  • המתכון באדיבות "השף הלבן" של תנובה