למרות שאחד הדברים שאני הכי אוהבת בעולם זה צ'יפס מטוגן, כבר שנים ארוכות שלא יצא לי למלא סיר עם שמן ולטגן. לא רק באשמת הקלוריות, אלא בעיקר בגלל הלכלוך והשמן שעף לכל פינה, הבזבוז של בקבוק שלם בשביל כמה מקלות תפוחי אדמה והשלב האחרון שבו צריך להיפטר מהשמן שבסיר.

עם השנים, מכורח הנסיבות, עברתי להכין את הצ'יפס שלי בתנור. ועל אף שברוב המקרים חיסכון בקלוריות מתקשר לי אוטומטית עם מנות דלוחות וטעם אנמי, במקרה הזה התנור דווקא הוסיף נקודות זכות לפחמימה האהובה: מעטה פריך, אופציה לתיבול והכנה פשוטה שאפילו לא דורשת קרצוף ושטיפה. רק להשליך את נייר האפייה וזהו.

כל אלה, ביחד עם האהבה הגדולה שלי לבטטות, הולידו את המתכון הזה שמשלב את כל העולמות. יש בו רכות ומתיקות עדינה מהבטטות, מעטה פריך בזכות השמן והתנור, ותיבול מעט פיקנטי שמאזן את הכל.

ויש גם חיסרון: בדיוק כמו בטיגון, הצ'יפס במיטבו מיד אחרי שיצא מהתנור. זה אומר אמנם שצריך להכין אותו ממש לפני הארוחה, אבל מצד שני - מתי בפעם האחרונה שמעתם תירוץ כל כך טוב לזלול את הכל בלי להשאיר משהו למחר?

עוד בבלוג משהו טעים של רחלי קרוט:

עוגת נוטלה מדהימה מ-3 מרכיבים בלבד

כרובית בתנור בלימון ושום: טעים ולא משמין

שילוב של כל העולמות. מרכיבי התיבול (צילום: רחלי קרוט)
שילוב של כל העולמות. מרכיבי התיבול (צילום: רחלי קרוט)

מרכיבים

2 בטטות קלופות

2 כפות שמן קנולה

1 כפית אבקת שום

1/2 כפית פפריקה מעושנת (או פפריקה חריפה)

1/2 כפית פלפל שחור טחון גס

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית קליפת לימון מגוררת

עלים מ-3 ענפי טימין

ליותר פריכות, הפכו את הבטטות באמצע האפייה. הבטטות בתנור (צילום: רחלי קרוט)
ליותר פריכות, הפכו את הבטטות באמצע האפייה. הבטטות בתנור (צילום: רחלי קרוט)

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. חותכים את הבטטות למקלות בעובי ס"מ. מייבשים היטב במגבת, כדי שלא יישארו מים על הבטטה.

3. מעבירים לקערה, מזלפים מעל 2 כפות שמן ומערבבים היטב עם הידיים, עד שכל הבטטות מצופות בשכבה דקה של שמן.

4. מסדרים את הבטטות בתבנית - בשכבה אחת ולא בערימה. מפזרים עליהן את התבלינים באופן אחיד (הכי נוח באמצעות מסננת קטנה) ומניחים מעל את גרידת הלימון ועלי הטימין.

5. אופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות, עד שהבטטות מזהיבות. מגישים מיד, אפשר בליווי מיונז לימוני (מתכון למטה).

הערות, הארות ושאר חיות בית

אין צורך לפזר את התבלינים על כל הבטטה, מספיק בחלק העליון.

אם רוצים מרקם יותר קריספי, הופכים את הבטטות אחרי 15 דקות וממשיכים לאפות 5 דקות נוספות.

במקום בפפריקה אפשר להשתמש בצ'ילי יבש גרוס.

הצ'יפס במיטבו מיד אחרי שיצא מהתנור. הוא יהיה אמנם טעים גם אחר כך, אבל המעטה הפריך ייעלם עם הזמן.

מיונז לימוני - ליווי מושלם לצ'יפס הבטטה

מיונז לימוני (צילום: רחלי קרוט)
מיונז לימוני (צילום: רחלי קרוט)

מרכיבים

3 כפות מיונז

1 כפית מיץ לימון

1/2 כפית קליפת לימון מגוררת

מעט עלי טימין קצוצים

מעט פלפל לבן גרוס

אפשרות (למי שאוהב): מעט רוטב צ'ילי חריף

אופן ההכנה

מערבבים את כל המרכיבים ומגישים לצד הצ'יפס.

רחלי קרוט עורכת את האתר FOODPAGE, שאוסף את המתכונים הישראליים הכי טובים ברשת