מרכיבים
2 מנות
- 70 גרם (קצת פחות מ-1/2 כוס) קינואה
- 50 גרם (1/2 כוס) אגוזים לפי הטעם: מלך, פקאן וכדומה
- 50 גרם (1/3 כוס) פירות יבשים לפי הטעם: חמוציות, משמשים, צימוקים וכדומה
- 80 גרם (2 חופנים) עלי בייבי
- 50 גרם (1/2 כוס) גזר מקולף ומגורר בפומפייה גסה
- 1/3 תפוח ירוק, חתוך לקוביות קטנות
- קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
- מיץ מ-1/2 תפוז
- 2 כפות סילאן
- 1 כפית חומץ
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מרתיחים מים בסיר (כמו בהכנת פסטה). מוסיפים את הקינואה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהיא רכה. מסננים ומקררים לטמפרטורת החדר.
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- מערבבים בקערה עמוקה את כל המרכיבים, למעט הרוטב. יוצקים מעל את הרוטב ומגישים מיד.
- אוהד קורי הוא השף הראשי של רשת "קפה לואיז"