מרכיבים

2 מנות

  • 70 גרם (קצת פחות מ-1/2 כוס) קינואה
  • 50 גרם (1/2 כוס) אגוזים לפי הטעם: מלך, פקאן וכדומה
  • 50 גרם (1/3 כוס) פירות יבשים לפי הטעם: חמוציות, משמשים, צימוקים וכדומה
  • 80 גרם (2 חופנים) עלי בייבי
  • 50 גרם (1/2 כוס) גזר מקולף ומגורר בפומפייה גסה
  • 1/3 תפוח ירוק, חתוך לקוביות קטנות

לרוטב
  • קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
  • מיץ מ-1/2 תפוז
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כפית חומץ
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מרתיחים מים בסיר (כמו בהכנת פסטה). מוסיפים את הקינואה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהיא רכה. מסננים ומקררים לטמפרטורת החדר.
  2. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  3. מערבבים בקערה עמוקה את כל המרכיבים, למעט הרוטב. יוצקים מעל את הרוטב ומגישים מיד.

  • אוהד קורי הוא השף הראשי של רשת "קפה לואיז"