מרכיבים

2 מנות

  • מעט שמן לטיגון
  • 1 כוס אורז אדום
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים
  • 1 בצל
  • 6 תאנים מיובשות, חתוכות לקוביות
  • 3 כפות צימוקים לבנים
  • 6 כפות בצל ירוק קצוץ
  • 1/2 כוס גרגירי רימון
  • מלח

לרוטב
  • 15 עלי גפן מוחמצים
  • 1 כוס יוגורט עזים
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר מעט שמן. מוסיפים את האורז ומטגנים אותו דקה-שתיים. מתבלים במלח ומוסיפים 1/2 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות, עד שהאורז מוכן. מצננים לטמפרטורת החדר.
  2. קולים את השקדים במחבת יבשה (ללא שמן) על להבה בינונית, עד שהם משחימים מעט ומפיצים ריח נעים. מעבירים לצלחת.
  3. חוצים את הבצל ופורסים אותו. מחממים מעט שמן במחבת שבה קלינו את השקדים. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהו מזהיב.
  4. טוחנים יחד את כל מרכיבי הרוטב.
  5. מערבבים היטב את כל מרכיבי הסלט. יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.

  • רם ענתבי הוא השף הראשי של רשת בתי הקפה ג'ו