הנאן הוא לחם שטוח שמקורו בהודו. הייחוד שלו הוא זמן האפייה הקצר במיוחד – כ-4 דקות בלבד.

במתכון הזה מצורפת לו מלית מפתיעה, שאני ממליצה לא לוותר עליה. אבל אם היא נראית לכם הרפתקנית מדי – אפשר להסתפק בציפוי הלחם בחמאה ובשומשום.

הוראות ההכנה מתייחסות למיקסר, אך אפשר ללוש את הבצק גם ביד.

>> עוד מתכונים בדוקים של חני הראל - בבלוג שלה, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

לבצק
  • 450 גרם (1/4 3 כוסות) קמח רגיל, מנופה
  • 3/4-1/2 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה, מנופה (אל תוותרו עליה, היא תורמת לתפיחה ולמרקם)
  • 2 כפיות סוכר לבן
  • 2 כפיות שמרים יבשים או 2 כפות שמרי "שמרית"
  • 1 ביצה גדולה או 2 ביצים קטנות
  • 150 מ"ל (2/3 כוס פחות 2 כפיות) יוגורט, רצוי בטמפרטורת החדר
  • 150 מ"ל (2/3 כוס פחות 2) כפיות חלב פושר

למלית
  • 2 כפיות סוכר לבן
  • 3 כפות קוקוס טחון
  • 3 כפות אגוזי מלך טחונים או שקדים טחונים

לציפוי
  • כמה כפות חמאה מומסת
  • מעט שומשום שחור או רגיל
  • אפשרות: כמה כפיות של פיסטוקים קצוצים ומעט זרעי אניס

אופן ההכנה

הבצק
  1. מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר. מוסיפים את המלח, אבקת האפייה, הסוכר והשמרים.
  2. יוצרים במרכז התערובת גומה ויוצקים לתוכה את הביצה, היוגורט והחלב. לשים במשך כ- 10 דקות, עד שהבצק רך, מבהיק וגמיש – אך לא דביק.
  3. יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה מקומחת קלות. מכסים במגבת או בשקית ניילון ומתפיחים כשעה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  4. כחצי שעה לפני תום התפיחה מחממים את התנור במצב טורבו לחום גבוה מאוד (250 מעלות לפחות). כ-10 דקות לפני האפייה מכניסים לתנור תבנית אפייה גדולה, כדי שתתחמם.

העיצוב והאפייה
  1. טוחנים את מרכיבי המלית במעבד מזון למשחה.
  2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות וחותכים אותו ל-8 חלקים שווים.
  3. משטחים כל חלק למלבן בגודל 10X20 ס"מ. מהדקים מעט את צדיו הצרים של המלבן, כדי לשוות לו צורה מעט אליפטית.
  4. יוצרים חריץ בכל נאן (כמו שפותחים פיתה) ומורחים בתוכו מעט מהמלית. סוגרים ומהדקים.
  5. מברישים את לחמי הנאן במעט חמאה מומסת ומפזרים עליהם מעט שומשום (אפשר גם פיסטוקים או זרעי אניס, אם רוצים).
  6. מוציאים בזהירות מהתנור את התבנית החמה. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומניחים בה 4-3 לחמי נאן.
  7. אופים את הלחמים במשך 3 דקות במרכז התנור. מעבירים את התבנית למדף העליון בתנור ואופים כדקה נוספת, עד שהלחמים משחימים.
  8. מגישים חם.