הנאן הוא לחם שטוח שמקורו בהודו. הייחוד שלו הוא זמן האפייה הקצר במיוחד – כ-4 דקות בלבד.
במתכון הזה מצורפת לו מלית מפתיעה, שאני ממליצה לא לוותר עליה. אבל אם היא נראית לכם הרפתקנית מדי – אפשר להסתפק בציפוי הלחם בחמאה ובשומשום.
הוראות ההכנה מתייחסות למיקסר, אך אפשר ללוש את הבצק גם ביד.
>> עוד מתכונים בדוקים של חני הראל - בבלוג שלה, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
לבצק- 450 גרם (1/4 3 כוסות) קמח רגיל, מנופה
- 3/4-1/2 כפית מלח
- 1 כפית אבקת אפייה, מנופה (אל תוותרו עליה, היא תורמת לתפיחה ולמרקם)
- 2 כפיות סוכר לבן
- 2 כפיות שמרים יבשים או 2 כפות שמרי "שמרית"
- 1 ביצה גדולה או 2 ביצים קטנות
- 150 מ"ל (2/3 כוס פחות 2 כפיות) יוגורט, רצוי בטמפרטורת החדר
- 150 מ"ל (2/3 כוס פחות 2) כפיות חלב פושר
- 2 כפיות סוכר לבן
- 3 כפות קוקוס טחון
- 3 כפות אגוזי מלך טחונים או שקדים טחונים
- כמה כפות חמאה מומסת
- מעט שומשום שחור או רגיל
- אפשרות: כמה כפיות של פיסטוקים קצוצים ומעט זרעי אניס
אופן ההכנה
הבצק- מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר. מוסיפים את המלח, אבקת האפייה, הסוכר והשמרים.
- יוצרים במרכז התערובת גומה ויוצקים לתוכה את הביצה, היוגורט והחלב. לשים במשך כ- 10 דקות, עד שהבצק רך, מבהיק וגמיש – אך לא דביק.
- יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה מקומחת קלות. מכסים במגבת או בשקית ניילון ומתפיחים כשעה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
- כחצי שעה לפני תום התפיחה מחממים את התנור במצב טורבו לחום גבוה מאוד (250 מעלות לפחות). כ-10 דקות לפני האפייה מכניסים לתנור תבנית אפייה גדולה, כדי שתתחמם.
- טוחנים את מרכיבי המלית במעבד מזון למשחה.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות וחותכים אותו ל-8 חלקים שווים.
- משטחים כל חלק למלבן בגודל 10X20 ס"מ. מהדקים מעט את צדיו הצרים של המלבן, כדי לשוות לו צורה מעט אליפטית.
- יוצרים חריץ בכל נאן (כמו שפותחים פיתה) ומורחים בתוכו מעט מהמלית. סוגרים ומהדקים.
- מברישים את לחמי הנאן במעט חמאה מומסת ומפזרים עליהם מעט שומשום (אפשר גם פיסטוקים או זרעי אניס, אם רוצים).
- מוציאים בזהירות מהתנור את התבנית החמה. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומניחים בה 4-3 לחמי נאן.
- אופים את הלחמים במשך 3 דקות במרכז התנור. מעבירים את התבנית למדף העליון בתנור ואופים כדקה נוספת, עד שהלחמים משחימים.
- מגישים חם.