כשהכנתי את הממרח הזה לראשונה לא חשבתי שהשילוב בין פלפל לגזר יעבוד כל כך טוב, אבל התברר שטעיתי – מדובר בשילוב מדהים, גם מבחינת הטעם וגם מבחינת הצבע.

הממרח ילך טוב לא רק עם לחם, אלא גם כמילוי למאפים מלוחים ואפילו לבלינצ'ס. שימו לב שמדובר בפלפלים אדומים מתוקים ולא חריפים.

>> עוד מתכונים מצוינים של ענבל רובין - בבלוג שלה, "מתוקים ומאפים". לחצו כאן כדי להיכנס לבלוג

מרכיבים

כ-500 גרם

  • 5 פלפלים אדומים
  • 3 גזרים, מקולפים ופרוסים לאורכם
  • 5-4 שיני שום (או יותר, אם אתם אוהבים הרבה שום)
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אורגנו
  • תימין

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-250 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מניחים את הפלפלים והגזרים בתבנית ואופים 20-15 דקות, עד שהם מתרככים.
  3. לאחר שמוציאים את הירקות מהתנור מכניסים את הפלפלים לשקית או קופסה סגורה וממתינים 10-5 דקות - ככה יהיה הרבה יותר קל לקלף אותם. מקלפים את הפלפלים, חוצים אותם ונפטרים מהגרעינים.
  4. שמים במעבד המזון או בבלנדר את הפלפלים, הגזרים, השום, שמן הזית והתבלינים. מעבדים עד לקבלת ממרח חלק ואחיד. מעבירים לצנצנות.
  5. הממרח יישמר במקרר כשבוע.