כשאני מטייל בחו"ל ונתקף געגועים לטעמים ביתיים, אני תמיד קונה לעצמי עוגת אגוזים וקינמון. תבנית הבבקה מוסיפה חגיגיות למראה של העוגה הבסיסית הזאת, ואת שאר העבודה יעשה בקלות הניחוח.

>> לכל המתכונים של אורן בקר - לחצו כאן

מרכיבים

תבנית בבקה בקוטר 18 ס"מ

  • 75 גרם (3/4 כוס) אגוזי לוז
  • 100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך
  • 140 גרם (1 כוס) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 130 גרם חמאה רכה
  • 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
  • 3 כפות שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 1 כף קינמון טחון
  • 1 כף גדושה קליפת לימון מגוררת

לסירופ סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1/3 מקל קינמון

לקישוט
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מפזרים את האגוזים בתבנית וקולים במשך 10 דקות. מצננים
  2. היטב וקוצצים גס (לא מכבים את התנור).
  3. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים קורט מלח.
  4. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני או לערבב ביד עם כף עץ). מערבלים את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את השמנת, הביצים, הקינמון וקליפת הלימון ומערבלים עד שהם נטמעים בתערובת.
  5. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבלים רק עד שהוא נטמע בתערובת (עיבוד יתר יפגע באווריריות העוגה). מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים קצרות.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת בחמאה מומסת ומקומחת קלות. אופים כ-30 דקות, עד שנוצר קרום על פני העוגה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
  7. בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: מרתיחים את כל מרכיביו בסיר קטן, מוציאים את הקינמון ומצננים מעט.
  8. יוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה.
  9. לפני ההגשה (ואחרי שהעוגה הצטננה) אפשר לבזוק עליה אבקת סוכר.

  • שף-קונדיטור אורן בקר מנהל את אורן בקר - סדנאות שף ואת קונדיטוריית אורן בקר בוטיק שתיפתח בקרוב במתחם שרונה בתל אביב. המתכון הוא מתוך ספר האפייה שלו, "ככה אופים את זה"