כשהגשתי את המנה הזאת כפתיח לארוחה בערב שבת היא קצרה המון הצלחה: קודם כל קיבלה דוז פואה במחלקת הרושם, ואחר כך עוד דוז פואה על הטעם והמרקם הנהדר - מעטפת פריכה ששומרת על קציצות רכות, טעם מופלא של חציל קלוי שמחמיא כל כך לבשר, ומטבל טחינה מעולה שמשלים את התמונה.

כל מי שטעמו ליקקו את השפתיים והושיטו יד רק לעוד שיפוד אחד וזהו.

>> מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין" בהוצאת מייזליק ספרים

מרכיבים

12 מנות

  • 1 חבילה אטריות קדאיף, מופשרת לילה במקרר (לא נשתמש בכל הכמות)
  • שמן זית או תרסיס שמן

לקבבים
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כוס חצילים קלויים (השתמשתי בחציל קלוי מוכן שנמכר בצנצנות)
  • 1 בצל גדול מגורר
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

למטבל
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס חצילים קלויים (השתמשתי בחציל קלוי מוכן שנמכר בצנצנות)
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 2-1 כף לימון כבוש קצוץ (לפי הטעם)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

בנוסף
  • שמן להברשת הקבבים (או תרסיס שמן)
  • שיפודים

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי הקבב. יוצרים מהתערובת 12 קבבים, ומשפדים אותם על שיפודי עץ. מניחים במקרר לשעה (או במקפיא לחצי שעה).
  2. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. נוטלים חופן של אטריות קדאיף, פותחים אותן בעזרת האצבעות ומסדרים על משטח העבודה בצורת מלבן ברוחב הקבב.
  4. מניחים קבב בחלק התחתון של מלבן השערות, מגלגלים כלפי מעלה בלי להדק יותר מדי ומניחים בתבנית. מברישים במעט שמן (או מרססים). חוזרים על הפעולה עם שאר הקבבים.
  5. אופים כ-8 דקות, עד שאטריות הקדאיף מזהיבות היטב. הופכים ואופים 8 דקות נוספות, עד שגם אטריות הקדאיף שבצד השני מזהיבות.
  6. בזמן שהקבבים בתנור מכינים את המטבל: מערבבים את כל מרכיבי המטבל, ואם הוא סמיך מדי מוסיפים עוד מעט מים.
  7. מגישים את הקבב החם עם המטבל. אפשר לקשט בפטרוזיליה ובפרוסת לימון.

איך מכינים מראש?

  • מכינים את הקבבים העטופים, ושומרים מכוסים במקרר. אופים לפני ההגשה. אפשרות נוספת היא לאפות את הקבבים מראש, אך רק 5 דקות מכל צד, ולפני ההגשה לחמם אותם ללא כיסוי כ-5 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.