פסטה בשום ושמן זית (אליו-אוליו) היא כנראה המנה הכי פשוטה והכי מוכרת באיטליה. מנה שמכינים משום דבר ועדיין יכולה להיות הצלחה גדולה, אם משתמשים בשמן זית איכותי.

במתכון הזה הוספתי לה עגבניות שרי תמר שצליתי בתנור עם קצת סוכר, כדי להדגיש את הניגוד עם החריפות של הפלפל.

אם נשארות לכם עגבניות, אפשר לכסות אותן בשמן זית ולשמור בצנצנת במקרר לכל מיני שימושים טעימים אחרים.

מרכיבים

4 מנות

  • 500 גרם ספגטי
  • 300 גרם עגבניות שרי תמר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית איכותי
  • 1 כפית סוכר (אפשר להשמיט אותו אם העגבניות מתוקות מספיק)
  • 1 כף אורגנו יבש
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית צ'ילי גרוס יבש או 1 פלפל אדום חריף קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. חוצים את העגבניות לאורכן ומניחים בתבנית כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה. מזלפים כ-2 כפות משמן הזית ומתבלים במלח (בנדיבות), בסוכר ובאורגנו.
  3. אופים בתנור 15-10 דקות, עד שהעגבניות קלויות אך לא מיובשות לגמרי.
  4. מחממים בסיר מים עם מלח ומבשלים את הפסטה לרמת אל-דנטה לפי הוראות היצרן.
  5. בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים במחבת את יתרת שמן הזית, מוסיפים לו את שיני השום ואת הצ'ילי ומטגנים כמה דקות על אש נמוכה (מקפידים לא לשרוף את השום).
  6. כשהפסטה מוכנה, מוסיפים אותה למחבת ומבשלים כדקה תוך ערבוב, כדי לעטוף אותה בשמן הזית והשום. מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את עגבניות השרי הקלויות. מגישים מיד, ואם יש גם גבינת פרמזן בתקציב, תמיד כיף להוסיף אותה למעלה.