מרכיבים

6 מנות

לעוף
  • 3 כפות טימין קצוץ דק
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ דק
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 4 כפות מיץ תפוזים
  • 1 כוס חמוציות מיובשות
  • 6 כרעי עוף, מחולקות לשוק ולירך

לירקות ולרוטב

  • 6 כפות שמן זית
  • 2 כפיות סוכר
  • ‭10-8‬ בצלצלי שאלוט או בצלים קטנים, קלופים וחצויים
  • 3 גבעולי סלרי גדולים, פרוסים בעובי 1 ס"מ
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים למקלונים עבים
  • 6 שיני שום, קלופות
  • 2 כפיות טימין קצוץ
  • אפשרות להגשה: פטרוזיליה, קצוצה דק

אופן ההכנה

העוף
  1. שמים בקערה מחצית מכמות הטימין ואת הבצל, השמן, השום, מיץ התפוזים והחמוציות. מערבבים היטב. מוסיפים את נתחי העוף, מערבבים כך שיכוסו ברוטב, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 8-4 שעות.
  2. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
  3. מוציאים את העוף מהמשרה, מתבלים אותו במלח, בפלפל וביתרת הטימין, ומסדרים בתבנית. מסננים את נוזלי המשרה, יוצקים על העוף ומוסיפים לתבנית גם את החמוציות מהמשרה.
  4. צולים ‭20-15‬ דקות, עד שנתחי העוף מזהיבים. מכסים ברדיד אלומיניום, מנמיכים את החום לבינוני (180 מעלות) וצולים עוד כ-30 דקות. בינתיים מכינים את הירקות.

הירקות
  1. מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הסוכר ואת הבצלצלים, מערבבים ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הסלרי והגזר, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות, עד שהקרמל נספג בירקות והם מתרככים.
  2. מוסיפים את השום והטימין ומבשלים 5 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם. מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהכיריים.
  3. מעבירים את כל תכולת המחבת לתבנית העוף, מסדרים את הירקות בין נתחי העוף וצולים ‭20-15‬ דקות ללא כיסוי, עד הזהבה-השחמה.
  4. מוציאים מהתנור, משהים כמה דקות ומגישים. אם רוצים, זורים פטרוזיליה מלמעלה.