לפני כמה חודשים, קצת לפני שבועות, הגיעה אלי חוברת המתכונים המהממת של חן שוקרון (אם לא יצא לכם להכיר את הבלוג שלה, מתוקים שלי, זה הזמן).

אחד המתכונים הראשונים שידעתי שאכין מתוך החוברת היה לחמניות מבצק קוטג' עם שום ופרמזן. הבעיה היחידה היתה שלא היה לי בבית קוטג' - וגם לא כוח לרדת לסופר לקנות. אז חיפשתי מתכון דומה, אבל שיהיה מבוסס על יוגורט (לא בטוחה איך זה קרה, אבל היו לי שלושה כאלה בבית).

בסופו של דבר התערבבו להם כמה מתכונים ורעיונות ביחד. בצק מארה"ב, מילוי בהשראת חן (בלי הפרמזן) ותוספת של אגוזי קשיו מעל בעקבות ניסוי שעשיתי לא מזמן עם נטלי,שכל מפגש איתה גורם לי לעלייה במצב רוח ובמשקל. בקיצור, חגיגה בתבנית.

קטנה לפני המתכון

הבצק הזה מעולה גם ללחמניות, בלי המילוי והעיצוב. פשוט לשים את הבצק, יוצרים עיגולים ולתנור. ברור לכם שהכנתי את זה גם כלחמניות, נכון? מכורת פחמימות שכמותי.

עוד בבלוג משהו טעים של רחלי קרוט:

עוגת נוטלה מדהימה מ-3 מרכיבים בלבד

כרובית בתנור בלימון ושום: טעים ולא משמין

ממהרים? הכינו מהבצק לחמניות פשוטות (צילום: רחלי קרוט)
ממהרים? הכינו מהבצק לחמניות פשוטות (צילום: רחלי קרוט)

מרכיבים

500 גרם קמח

15 גרם (1/3 קובייה) שמרים טריים

1 כף (10 גרם) סוכר

1 גביע (200 מ"ל) יוגורט טבעי

120 מ"ל (1/2 כוס) חלב

60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1 ביצה

1 כף מלח

למילוי

50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

5 כפות שמן זית

7-5 שיני שום, קצוצות דק

15 עלי בזיליקום, קצוצים דק

עלים מ-2 ענפי רוזמרין, קצוצים דק

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס

לציפוי

1/3 כוס אגוזי קשיו (ניתן להמיר בבוטנים או באגוזי מלך, או לערבב ביניהם)

1 ביצה טרופה

2 כפות חלב

2 כפות שמן זית

1/3 כפית מלח

שלבי ההכנה (צילום: רחלי קרוט)
שלבי ההכנה (צילום: רחלי קרוט)

אופן ההכנה

1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ומערבלים כ-5 דקות במהירות בינונית, עד שנוצר בצק מעט דביק. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 7-5 דקות במהירות בינונית.

2. מעבירים את הבצק לקערה רחבה ומקומחת, ומכסים במגבת. מניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.

3. בינתיים מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה קטנה.

4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים למלבן העובי של כ-1/2 ס"מ.

5. מורחים את המילוי על כל הבצק ומגלגלים לרולדה.

6. משמנים תבנית מרובעת (או עגולה) בשמן זית או בחמאה.

7. חותכים את רולדת הבצק לפרוסות בעובי של 4-3 ס"מ ומניחים אותן בתבנית, כשהחיתוך פונה כלפי מעלה. מסדרים את שבלולי הבצק בתבנית כך שיישאר ביניהם רווח של ס"מ (כדי שיהיה לבצק לאן לתפוח). מכסים במגבת מטבח ותפיחים 30 דקות.

8. מחממים תנור ל-190 מעלות.

9. קוצצים את אגוזי הקשיו. טורפים ביצה עם 2 כפות חלב.

10. כששבלולי הבצק תפוחים, מברישים אותם בעדינות בביצה הטרופה ומפזרים מעל את אגוזי הקשיו הקצוצים.

11. אופים 30-25 דקות, עד שהמאפה מקבל צבע חום.

12. מערבבים בקערה קטנה 2 כפות שמן זית עם 1/3 כפית מלח. מיד לאחר שהמאפה יוצא מהתנור מברישים אותו בשמן הזית המומלח ומניחים למאפה להצטנן לפני שאוכלים.

רחלי קרוט עורכת את האתר FOODPAGE, שאוסף את המתכונים הישראליים הכי טובים ברשת