עוגיות חגיגיות אבל ממש קלות להכנה, עם טעמים "חמים" של קינמון ומולסה. הן מזכירות במרקמן הרך את העוגיות ה"מושלגות" עם אבקת הסוכר, אך כאן המרכיבים שונים והציפוי הוא של פיסטוקים טחונים.

אם אתם לא מצליחים להשיג מולסה, אפשר להחליף אותה בכמות זהה של דבש.

>> אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להיכנס לבלוג

מרכיבים

כ-45 עוגיות

  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 1 כפות אבקת קקאו
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 1/3 כוס סוכר חום כהה
  • 1/2 כוס מולסה (להשיג בחנויות טבע ובחלק מרשתות השיווק) או דבש
  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ או 100 גרם שוקולד צ'יפס
  • 1 כוס (כ-85 גרם) פיסטוקים טחונים דק (אפשר להמיר באגוזי לוז טחונים)

אופן ההכנה

  1. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר כפול.
  2. מנפים לתוך קערה את המרכיבים היבשים: הקמח, הקינמון, המלח, אבקת הסודה והקקאו.
  3. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אם אין מיקסר, אפשר לערבב ביד עם כף עץ). מערבלים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר החום, המולסה והשוקולד המומס עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  4. מוסיפים את תערובת המרכיבים היבשים למיקסר ומערבלים קצרות, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה (עיבוד יתר יפגע במרקם העוגיות).
  5. מוסיפים למיקסר את השוקולד הלבן (או השוקולד צ'יפס) ומערבלים כמה שניות, רק עד שהוא נטמע בעיסה.
  6. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות.
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  8. יוצרים מכשליש מכמות הבצק 15 כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס"מ (שומרים בינתיים את שאר הבצק במקרר, מכוסה היטב). מגלגלים את הכדורים בפיסטוקים הטחונים ומניחים בתבנית. חשוב לשמור על מרווחים בין הכדורים, כי הם ישתטחו באפייה.
  9. אופים כ-10 דקות, עד שהעוגיות מקבלות קרום פריך אך נשארות רכות במרכזן.
  10. מניחים לעוגיות להצטנן מעט בתבנית ורק אז מעבירים לצינון מוחלט על רשת.
  11. מכינים באותו אופן עוגיות מיתרת הבצק (אפשר לשמור את הבצק במקרר עד ארבעה ימים).