מטבל טעים, משביע וקל הכנה שיש לו גם יתרונות בריאותיים: הכורכום שבמנה מכיל חומר נוגד חמצון (כורכומין) שהופך לפעיל יותר לאחר בישול.

מומלץ להגיש את המטבל חם או פושר, עם קלי לחם שאור (כמו בתמונה) או עם חתיכות פיתה קלויות, שמן זית ופלפל שחור גרוס טרי.

>> עוד מתכונים בדוקים של חני הראל - בבלוג שלה, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

4 מנות

  • 1/4 1 כוסות עדשים כתומות חצויות (חשוב שלא יהיו שלמות)
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1 כפית כורכום טחון
  • מלח
  • 2 כוסות מים

להגשה
  • שמן זית
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

  1. בוררים את העדשים ושמים אותן בקערה. ממלאים מים, שופכים אותם וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים-שלוש.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים על להבה בינונית-נמוכה עד שהוא מזהיב (מקפידים שהבצל לא ישחים).
  3. מוסיפים למחבת את הכורכום והג'ינג'ר וממשיכים לטגן כדקה, תוך ערבוב.
  4. מוסיפים את העדשים, מתבלים במלח ומערבבים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים 20-15 דקות על להבה בינונית-נמוכה, עד שהעדשים מתרככות וסופגות את כל הנוזלים, ומתקבל ממרח. חשוב לערבב מדי פעם בזמן הבישול ולהקפיד שהתבשיל לא יתייבש או ייחרך.
  5. מעבירים את הממרח לצלחות הגשה. מזלפים עליו שמן זית ובוזקים מלח (רצוי אטלנטי) ופלפל שחור גרוס טרי. מגישים חם או פושר.

איך מאחסנים?

  • במקרר, עד שלושה ימים. לפני ההגשה מחממים מעט שמן זית במחבת, יוצקים לתוכו כמה כפות מהממרח ומשטחים. מטגנים כמה דקות מכל צד, מעבירים לצלחת ומתבלים במעט שמן זית. מעדן!