הפריטטה היא ספק פשטידה ספק חביתה שמגיעה מאיטליה. אם מכינים את המנה לילדים כדאי להשתמש בקבנוס לא חריף, ואם רוצים אפשר להחליף את הזוקיני בעוד תפוח אדמה מבושל.
מרכיבים
6 מנות
- 3 כפות שמן זית
- 8 ביצים
- 3/4 כפית מלח
- קורט פלפל
- 120 מ"ל (חצי כוס) שמנת צמחית
- 1 בצל, קלוף וקצוץ גס
- 1 שן שום, קלופה ופרוסה דק
- 120 גרם קבנוס פיקנטי, חתוך לפרוסות של כ-1/2 ס"מ
- 1 זוקיני, חצוי לאורכו וחתוך לפרוסות של 1 ס"מ
- 8 עגבניות שרי חצויות
- 1 תפוח אדמה גדול, מבושל במים וחתוך לקוביות של 2 ס"מ
- 1 בצל ירוק חתוך למקטעים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-220 מעלות. משמנים בכף של שמן זית תבנית אינגליש-קייק באורך 25 ס"מ.
- טורפים את הביצים בעזרת מטרפה יחד עם המלח, הפלפל והשמנת, עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- מחממים את שארית שמן הזית במחבת ומטגנים בה את הבצל במשך 2 דקות, עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום והקבנוס ומקפיצים יחד כדקה.
- מוסיפים למחבת את הזוקיני, עגבניות השרי וקוביות תפוחי האדמה, ומטגנים תוך ערבוב מעל להבה גבוהה במשך 3 דקות. מכבים את הלהבה, ממתינים 3 דקות ומערבבים את הירקות והקבנוס המטוגנים עם בלילת הביצים.
- יוצקים את בלילת הביצים והקבנוס לתבנית האינגליש-קייק. אופים במשך 15 דקות, עד שהפריטטה התייצבה וקיבלה צבע שחום- זהוב.
- מוציאים את הפריטטה מהתנור, מחלצים אותה מהתבנית, חותכים לפרוסות, מפזרים מעל את הבצל הירוק ומגישים.
- המתכון באדיבות "טירת צבי"