המנה הזאת היא כולה בית: כל כך מלטפת, מנחמת, משביעה ומחממת - מה שבכלל לא מיותר במזג האוויר המתקרר והולך שלנו. היא לא תגזול מכם הרבה זמן ומאמץ, ובתמורה תקבלו אושר מזוקק וחגיגת טעמים ומרקמים בצלחת – בעיני הפלפלים האלה אפילו יותר טעימים ומיוחדים מהגרסה הבשרית שלהם.

מרכיבים

7 מנות

  • 7 פלפלים גדולים
  • 1 כוס אורז
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 2 גזרים בינוניים
  • 1 בצל גדול
  • 1 חציל בינוני
  • 1 עגבנייה גדולה
  • 3 שיני שום
  • שמן לטיגון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
  • 1/4 כוס חלב קוקוס
  • 1 כוס שעועית לבנה מבושלת (אפשר להשתמש בשעועית קפואה או משימורים)
  • עלים קצוצים מ-1 צרור פטרוזיליה

לרוטב
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס חלב קוקוס
  • 1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מבשלים את האורז במים כ-20 דקות, עד שהוא מוכן. במקביל מגררים את הגזרים בפומפייה גסה, חותכים את הבצל, החציל והעגבנייה לקוביות בינוניות וחותכים את השום לקוביות קטנות.
  2. מטגנים את הבצל והשום בשתי כפות שמן על אש בינונית עד שהבצל משחים קלות.
  3. מוסיפים את החציל והגזר, מערבבים ומטגנים עד שהחציל משחים ומתרכך.
  4. מוסיפים את העגבנייה וממשיכים לטגן עד שהירקות מתרככים ומקבלים גוון כתמתם. מתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה.
  5. מוסיפים את רסק העגבניות וחלב הקוקוס, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מכבים את האש ומשאירים בצד.
  6. מרסקים את השעועית בבלנדר או במעבד מזון. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את הירקות המטוגנים, האורז המבושל והפטרוזיליה הקצוצה מערבבים.
  7. מכינים את הפלפלים: שוטפים, חותכים את הכיפות (לא זורקים!), מרוקנים מזרעים ומנקים את הצלעות הפנימיות. ממלאים את הפלפלים במילוי עד הסוף, אפשר אפילו לדחוס טיפה. מכסים בכיפות ומעמידים בצפיפות בסיר.
  8. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הפלפלים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כשעה-שעה וחצי. בזמן הבישול כדאי להרים מדי פעם את המכסה ולצקת מעט מהרוטב לתוך הפלפלים כדי להרטיב את המילוי.
  9. מגישים מיד, מומלץ בליווי שמנת חמוצה שמקפיצה את כל הטעמים לתקרה ובחזרה לצלחת שלכם.

טיפים

  • השתדלו לבחור פלפלים גדולים ורחבים, וכמה שיותר זהים בגובה.
  • אפשר להחליף את האורז הלבן באורז מלא.
  • אפשר לוותר על השעועית ולהחליפה בכוס נוספת של אורז.
  • אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה.
  • בעיקרון אפשר לוותר על חלב קוקוס ולהחליפו במים, אבל אני לא ממליצה כי הוא מוסיף המון לטעם המנה.
  • המילוי הוא ארוחה מאוד מזינה וטעימה בפני עצמו. אם יישארו לכם שאריות, כמו שקרה לי, תוכלו ליהנות מהן בזמן שהפלפלים מתבשלים.