המנה הזאת היא כולה בית: כל כך מלטפת, מנחמת, משביעה ומחממת - מה שבכלל לא מיותר במזג האוויר המתקרר והולך שלנו. היא לא תגזול מכם הרבה זמן ומאמץ, ובתמורה תקבלו אושר מזוקק וחגיגת טעמים ומרקמים בצלחת – בעיני הפלפלים האלה אפילו יותר טעימים ומיוחדים מהגרסה הבשרית שלהם.
- עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
7 מנות
- 7 פלפלים גדולים
- 1 כוס אורז
- 1/2 1 כוסות מים
- 2 גזרים בינוניים
- 1 בצל גדול
- 1 חציל בינוני
- 1 עגבנייה גדולה
- 3 שיני שום
- שמן לטיגון
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כמון
- 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
- 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
- 1/4 כוס חלב קוקוס
- 1 כוס שעועית לבנה מבושלת (אפשר להשתמש בשעועית קפואה או משימורים)
- עלים קצוצים מ-1 צרור פטרוזיליה
- 3 כוסות מים רותחים
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כוס חלב קוקוס
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- מבשלים את האורז במים כ-20 דקות, עד שהוא מוכן. במקביל מגררים את הגזרים בפומפייה גסה, חותכים את הבצל, החציל והעגבנייה לקוביות בינוניות וחותכים את השום לקוביות קטנות.
- מטגנים את הבצל והשום בשתי כפות שמן על אש בינונית עד שהבצל משחים קלות.
- מוסיפים את החציל והגזר, מערבבים ומטגנים עד שהחציל משחים ומתרכך.
- מוסיפים את העגבנייה וממשיכים לטגן עד שהירקות מתרככים ומקבלים גוון כתמתם. מתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה.
- מוסיפים את רסק העגבניות וחלב הקוקוס, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מכבים את האש ומשאירים בצד.
- מרסקים את השעועית בבלנדר או במעבד מזון. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את הירקות המטוגנים, האורז המבושל והפטרוזיליה הקצוצה מערבבים.
- מכינים את הפלפלים: שוטפים, חותכים את הכיפות (לא זורקים!), מרוקנים מזרעים ומנקים את הצלעות הפנימיות. ממלאים את הפלפלים במילוי עד הסוף, אפשר אפילו לדחוס טיפה. מכסים בכיפות ומעמידים בצפיפות בסיר.
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הפלפלים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כשעה-שעה וחצי. בזמן הבישול כדאי להרים מדי פעם את המכסה ולצקת מעט מהרוטב לתוך הפלפלים כדי להרטיב את המילוי.
- מגישים מיד, מומלץ בליווי שמנת חמוצה שמקפיצה את כל הטעמים לתקרה ובחזרה לצלחת שלכם.
טיפים
- השתדלו לבחור פלפלים גדולים ורחבים, וכמה שיותר זהים בגובה.
- אפשר להחליף את האורז הלבן באורז מלא.
- אפשר לוותר על השעועית ולהחליפה בכוס נוספת של אורז.
- אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה.
- בעיקרון אפשר לוותר על חלב קוקוס ולהחליפו במים, אבל אני לא ממליצה כי הוא מוסיף המון לטעם המנה.
- המילוי הוא ארוחה מאוד מזינה וטעימה בפני עצמו. אם יישארו לכם שאריות, כמו שקרה לי, תוכלו ליהנות מהן בזמן שהפלפלים מתבשלים.