אלה לביבות מיוחדות במינן: מלוחות, אבל עם קצת מתיקות. הדלורית מתקרמלת בתנור עם רוזמרין ושום, משודכת בהמשך לגבינת פרמזן – והתוצאה היא טעם עמוק שלא מוצאים בדרך כלל בלביבות.

כדאי להגיש את הלביבות עם שמנת חמוצה, יוגורט או קרם פרש ביתי (מתכון בהמשך).

מרכיבים

כ-25 לביבות

  • 1 ק"ג דלורית
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות סוכר חום (בהיר או כהה, לא משנה)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • עלים מ-1 ענף רוזמרין טרי או יבש (או טימין)
  • 1 ראש שום קטן חצוי
  • 40 גרם (1/2 כוס) גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס קמח תופח
  • 1 ביצה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. חוצים את הדלוריות ומנקים מהליבה ומהגרעינים. מניחים בתבנית ומושחים בשמן זית. מפזרים מעל סוכר חום, מלח, פלפל ורוזמרין.
  3. מניחים בתבנית גם את שני חצאי ראש השום, כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה. מושחים בשמן זית ומפזרים מעל מעט סוכר חום, מלח ופלפל. מניחים מעל חתיכה קטנה של נייר אפייה.
  4. אופים כ-50 דקות, עד שהדלוריות רכות. מוציאים מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר.
  5. מפרידים את בשר הדלורית מהקליפה באמצעות כף ומניחים בקערה. מוציאים את השום מקליפתו (פשוט לוחצים על השיניים) ומוסיפים לדלעת. מועכים בעזרת מזלג - לא חייבים למעוך לגמרי, זה בסדר אם נשארים גושים.
  6. מוסיפים לקערה את הגבינה, השמנת המתוקה, הקמח, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים גם את הביצה ומערבבים. מכסים ומצננים כחצי שעה במקרר.
  7. מחממים במחבת מעט שמן זית על להבה בינונית. בעזרת שתי כפות או כף קפיצית מעבירים למחבת מהבלילה ומשטחים אותה מעט ללביבות. מטגנים כמה דקות משני הצדדים, עד להשחמה קלה.
  8. מגישים עם קרם פרש, שמנת חמוצה או יוגורט וכמה טיפות לימון.

איך מכינים בבית קרם פרש?

  • מערבבים מכל של שמנת מתוקה (250 מ"ל) עם 2 כפות רויון או 2 כפות יוגורט ומניחים בחוץ 24 שעות, עד שנוצר קרם סמיך וחמצמץ (בקיץ משאירים בחוץ רק כ-8 שעות, ומעבירים ל-16 שעות במקרר).