לביבות כרובית וקארי ירוק

לביבות פיקנטיות עם מחית קארי ירוק, שנמכרת בהרבה רשתות שיווק (שופרסל, עדן טבע מרקט, טיב טעם ועוד) ובחנויות טבע. המחית מכילה בצלצלים, למון גראס, פלפל צ'ילי ירוק, שורש גלנגל, זרעי כוסברה, עלי קפיר ליים ועוד מרכיבים המעניקים לה את חריפותה. אני אוהבת להשתמש במחית של Taste of Asia.

מרכיבים

כ-10 לביבות

  • 1 כרובית קטנה (כ-650 גרם), מפורקת לפרחים
  • 1 ביצה טרופה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 כף מחית קארי ירוק
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים - החלק הירוק בלבד
  • מעט שמן לטיגון
  • מלח

אופן ההכנה
  1. מרתיחים בסיר מים עם מלח. מבשלים את פרחי הכרובית 30-25 דקות, עד שהם מתרככים.
  2. מסננים את הכרובית היטב מהמים ומועכים למחית. מעבירים את המחית למסננת ולוחצים עליה כדי להוציא ממנה מים עודפים (זה חשוב, כי לביבה רטובה מדי עלולה להתפרק).
  3. שמים את המחית בקערה ומוסיפים את הביצה, פירורי הלחם, מחית הקארי, הבצל הירוק ומלח. מערבבים היטב. יוצרים מהתערובת לביבות בעזרת הידיים.
  4. מחממים מעט שמן במחבת עם ציפוי מונע הידבקות, ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה (הופכים בזהירות,כי ללביבות יש מרקם עדין).

טיפים
  • כדאי להכין קודם לביבה אחת ולטעום אותה – כך תוכלו לתקן את התיבול של הבלילה, אם יש צורך.
  • אפשר לאפות את הלביבות במקום לטגן אותן (רק קחו בחשבון שהלביבות יהיו יותר עדינות ומתפרקות מאשר בטיגון): מחממים את התנור ל-180 מעלות, מניחים את הלביבות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בעדינות במעט שמן. אופים כ-12 דקות, עד שהלביבות מזהיבות קלות. הופכים בזהירות ואופים עוד כמה דקות, עד שגם הצד השני מזהיב.

לביבות תפוחי עץ

את המתכון קיבלתי מהאחיינית שלי, פאני, אחרי שטעמנו והתלהבנו. כדאי לכם להכפיל כמויות, כי כמו שפאני מספרת: "לפני שאני מספיקה לטגן את כולן הצלחת כבר נשארת ריקה – כולם חוטפים את הלביבות בעודן חמות".

מרכיבים

כ-10 לביבות

  • 1 תפוח עץ חמצמץ מזן גרני סמית
  • 1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15% או יוגורט 3%
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כף סוכר
  • 5 כפות קמח
  • מעט שמן קנולה או חמאה לטיגון

אופן ההכנה
  1. מגרדים את תפוח העץ בפומפייה וסוחטים היטב את הנוזלים. שמים בקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים - למעט הקמח - ומערבבים.
  2. מוסיפים את הקמח בהדרגה, עד שמתקבלת בלילה סמיכה.
  3. מחממים מעט שמן במחבת עם ציפוי מונע הידבקות. יוצקים למחבת מהבלילה בעזרת כף, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה (הופכים בזהירות, כי ללביבות יש מרקם עדין).
  4. מגישים מיד. אם רוצים, מפזרים על הלביבות אבקת סוכר.

לביבות קישואים ושמיר

המקבילה המלוחה ללביבות המתוקות שלמעלה. החלפתי את תפוחי העץ בקישואים והוספתי שמיר ושום בשביל הטעם.

מרכיבים

כ-12 לביבות

  • 1 קישוא
  • 1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15% או יוגורט 3%
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף עלי שמיר קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 5 כפות קמח
  • מעט קצח
  • מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה
  1. מגרדים את הקישוא בפומפייה וסוחטים היטב את הנוזלים. שמים בקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים - למעט הקמח והקצח- ומערבבים.
  2. מוסיפים את הקמח בהדרגה, עד שמתקבלת בלילה סמיכה.
  3. מחממים מעט שמן במחבת עם ציפוי מונע הידבקות. יוצקים למחבת מהבלילה בעזרת כף ומפזרים מלמעלה קצח. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה (הופכים בזהירות, כי ללביבות יש מרקם עדין). מגישים מיד.

טיפ
  • כדאי להכין קודם לביבה אחת ולטעום אותה – כך תוכלו לתקן את התיבול של הבלילה, אם יש צורך.