בשבוע שעבר, די בספונטניות, החלטנו אני ונטלי (הקוסמת מאחורי עוגיו.נט) להיפגש ולהכין סופגניות לחנוכה. עוד לפני שסגרנו על יום ושעה כבר קבעתי נחרצות שהפעם לא אחסל את כל מה שנכין. בכל זאת, אני וסופגניות זה הכי לא.

אז קבעתי.

הצהרות לחוד וריח של טיגון מגרה לחוד. כבר במתכון הראשון, כשהכנו את הסופגניות הכי מהירות בתבל, מצאתי את עצמי גונבת אחת שנראתה קצת פחות יפה מהשאר. בעצם, זה לא היה כי רציתי לאכול אותה, אלא פשוט כי דאגתי שתצא תמונה מושלמת בלי סופגנייה לא פוטוגנית בפריים. אה אה. כבר אמרתי שתירוצים זה הצד החזק שלי?

מה שמוזר בכל הסיפור, זה שגם נטלי חלתה באותו בוקר בתרצת נפוצה - מזל שבסוף הצלחנו לחלץ כמה סופגניות שנותרו בחיים כדי לצלם.

המתכון שלפניכם התגלגל שנים במטבחים. אם תשאלו את סבתא, אין לי ספק שהיא הכינה אותן פעם, כשמיקסר היה בגדר חלום ולא היה פנאי לבלות שעות במטבח. וזה גם מה שמדהים בהן, הפער בין זמן ההכנה - 5 דקות ערבוב - לתוצאה הסופית: שלמות. פשוט לא נתפש.

בהמשך, זאת אומרת אחרי שבלסנו כמעט את כל הקערה, הכנו גם צ'ורוס מלוחים שנכנסים בקלות תחת ערך "גאונות". מדובר בבצק מטוגן, מנוקד באורגנו, שטבלנו ביוגורט עם שום. עזבו חנוכה, את הצ'ורוס האלה צריך להכין כל שבוע. כן, דיאטנית יקרה, כל שבוע. את המתכון תוכלו למצוא אצל נטלי, רק אל תשכחו להשאיר לי אחד, או שניים-שלושה.

חג חנוכה שמח!

עוד בבלוג משהו טעים של רחלי קרוט:

עוגת נוטלה מדהימה מ-3 מרכיבים בלבד

כרובית בתנור בלימון ושום: טעים ולא משמין

פשטידת פסטה וגבינות בצ'יק-צ'ק

פלאפל אפוי עם עשבי תיבול: אותו הטעם, אבל בלי ייסורי מצפון

הערות, הארות ושאר חיות בית

במקום לגלגל את הסופגניות בסוכר ובקינמון אפשר למלא אותן בריבה או לטבול בממרח שוקולד.

כדי ליצור סופגניות עגלגלות ויפות מומלץ להשתמש בכף גלידה. אבל בינינו, גם סופגניות בצורה חופשית תצאנה נהדרות.

חשוב לטגן בשמן שהגיע לטמפרטורה הנכונה ולא בשמן שטרם התחמם, אחרת תקבלו בצק ספוג בכמויות בלתי סבירות של שמן. איך יודעים? שמים את השמן בסיר רחב ומחממים על אש בינונית. אחרי 3-2 דקות מכניסים לתוך הסיר ידית של כף עץ - אם מתחילות לצוץ בועות קטנות מסביב לידית, אתם יכולים להתחיל לטגן. ממהרים? אל תתפתו להגביר את הלהבה – הסופגניות תצאנה כהות מבחוץ אבל לא מוכנות מבפנים.

אני מקדימה תשובה לשאלה: הסופגניות האלה לא פרווה, ואי אפשר להשמיט את האשל מהמתכון. מה שכן, אתם יכולים לוותר על הברנדי אם אין לכם בבית.

הקפידו שהשמן יהיה מספיק חם. שלבי טיגון הסופגניות (צילום: רחלי קרוט)
הקפידו שהשמן יהיה מספיק חם. שלבי טיגון הסופגניות (צילום: רחלי קרוט)

מרכיבים

כ-16 סופגניות

175 גרם (1 כוס + 3 כפות) קמח תופח או 175 גרם (1 כוס + 3 כפות) קמח רגיל + 5 גרם (1/2 1 כפיות) אבקת אפייה

20 גרם (2 כפות) סוכר

קורט מלח

1 מכל (200 מ"ל) אשל

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל איכותית

1 כף ברנדי

לציפוי

1/4 כוס סוכר

1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה

1. מניחים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח, ומערבבים מעט.

2. מוסיפים את החומרים הרטובים - האשל, הביצה, הווניל והברנדי - ומערבבים רק עד שנוצרת תערובת כמעט אחידה. אם יש מעט גושים קטנים זה בסדר גמור.

3. מחממים שמן עמוק בסיר רחב (הציצו בהערות כדי לראות איך יודעים שהשמן חם מספיק).

4. מעבירים כדורי בצק לתוך השמן החם באמצעות כף גלידה (או כף רגילה) ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה. שימו לב להפוך את הסופגניות מדי כמה שניות - אם הן עקשניות ולא רוצות להסתובב, נקטו בגישת הכפייה.

5. מוציאים את הסופגניות לצלחת עם נייר סופג.

6. מערבבים בקערה קטנה את הסוכר והקינמון ומגלגלים את הסופגניות בתערובת בעודן חמות. מגישים מיד .

_______________________________________________________________

ויש גם 3 מתכונים ללביבות גבינה נהדרות - מתוקות ומלוחות. לחצו על התמונה