מרכיבים

5 מנות

  • 700 גרם פילה סלמון טרי, חתוך לקוביות גדולות
  • 1/4 כוס מיונז
  • 1 כף לימון טרי סחוט
  • מעט מלח ים גס

לירקות
  • 1 כוס עגבניות שרי
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
  • 2 עגבניות פרוסות לרבעים
  • 2 פלפל צ'ילי אדום
  • 5 שיני שום
  • 1 סלסילת פטריות יער
  • 1 כוס פרחי כרובית

לרוטב
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות עלי טימין טריים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מניחים את הירקות בתבנית אפייה. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הירקות. אופים 20 דקות.
  3. בינתיים מערבבים את המיונז עם הלימון והמלח. מורחים בתערובת בנדיבות את קוביות הסלמון.
  4. מניחים את קוביות הסלמון על הירקות שבתבנית ואופים 20 דקות נוספות, עד להזהבה. מגישים חם.

  • המתכון באדיבות "היינץ".